Miljardenwinst

https://www.nu.nl/economie/6183217/abn-amro-rabobank-en-ing-boeken-weer-miljardenwinsten.html" target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer"> https://www.nu.nl/economie/6183217/abn-amro-rabobank-en-ing-boeken-weer-miljardenwinsten.html

Toch fijn, dat ABN Ambro, Rabobank en ING miljardenwinsten maken. Tijdens de financiële crisis gingen de banken bijna kapot, maar dankzij onze overheid en ons belastingsgeld, werden ze gered.

De laatste jaren wordt alles bij de banken duurder. Steeds meer kantoren sluiten, maar voor het online bankieren moet toch wel echt flink worden betaald. Rente die je op spaargeld ontvangt daalt en daalt alleen maar. Maar sta je rood? Dan moet je extreem veel betalen. Spaar je meer dan een bepaald bedrag? Dan betaal je negatieve rente. Voor veel handelingen die je doet, betaal je. Ik moet als ondernemer per kéér dat ik mijn online bankieren inlog betalen. En die bedragen lopen alleen maar op en op.
En ons geld, wordt in allerlei beleggingen gestopt. Banken hebben niets geleerd van de financiële crisis. Ze doen gewoon weer precies hetzelfde. Investeren, investeren, investeren. En als ze dan vallen, huilen, en hulp vragen bij de overheid.
Er wordt nog wel eens gezegd: ‘ja, maar goede IT-mensen zijn duur en de software van banken moet goed in orde zijn.’
Klopt. Ik werk vaak met IT-specialisten samen en ik begrijp daardoor maar al te goed hoe belangrijk goede, technische ontwikkeling is.

Maar… dit gaat om de winst. En die is miljarden hoog. Banken werden door ons gered. En nu zijn wij het die ze rijk maken. Gemiddeld genomen verdienen deze drie banken in een jaar tijd 600 euro per persoon in Nederland.
Denk je dat ze nu zeggen: ‘weet je, we verdienen zó enorm veel. En Nederlanders zien álle kosten stijgen, laten we coulant zijn en onze betaalpakketten in prijs verlagen’? Welnee. Vanwege de inflatie kan dat niet. Winst maken! Geld verdienen! Rijk worden! Aanzien hebben! Dát telt!


Goed bezig, banken.

Iemand nog een oude sok in de aanbieding?
10 feb 2022 - bewerkt op 10 feb 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende