'Nee!'

Hoe moeilijk kan dat zijn, nee-zeggen.
Zelf heb ik er totaal geen moeite mee. Misschien ben ik te direct, dat hoor ik vaak genoeg. Ik hoef alleen te weten wat ik wil weten. Doe geen moeite om aan mij iets kwijt te kunnen dat me totaal niet interesseerd. Van mij zul je geen reactie krijgen. Ik zeg gewoon: 'Nee!'. Slechte eigenschap.

Maar is het een goede eigenschap om geen 'Nee!' te kunnen zeggen. I don't think so.
Er zijn genoeg mensen die dat niet kunnen, zelf ken ik er ook genoeg. Ik kan me daar zo aan irriteren! Toch is één van hen, één van mijn beste vriendinnen. Ach, tegenpolen trekken elkaar aan, zeggen ze.
Iedereen zal wel iemand kennen met het nee-probleem, of zit er zelf mee. Ik denk dat het zou helpen om gewoon een keer keihard, als je alleen thuis bent, 'Nee!' in de spiegel te schreeuwen. Kijk even op welke manier je er het krachtigste uit ziet. En zeg het gewoon een keer. Wees niet bang voor ruzie. Weet je hoe heerlijk dat af en toe kan zijn. Je kan alles zeggen wat je wilt. Scheld die bitch een keer uit, zeg eens een keer tegen die irritante ex van je hoe je werkelijk voelt. Dat kan zo opluchten.
En zeg nooit dat je niet meende wat je zei. Dan is al dat werk voor niets geweest.
Zeg NEE, het komt waarschijnlijk wel weer goed.
24 jan 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van 'Amber××
'Amber××, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende