nieuwe testjespagina

www.123test.nl eindelijk een nederlandse testside en gelijk ff gekeken natuurlijk vrolijk

Je uitslag op de singletest
Je bent een ware romanticus. Single zijn is niets voor jou! Wat je ook doet, de romantiek is nooit ver weg bij jou. Je doet moeite om de ware te vinden, op wat voor manier dan ook. Dat vind je gewoon heel erg belangrijk en daar heb je ook iets voor over. En als je iemand tegenkomt die je leuk vindt, dan ga je er helemaal voor. Misschien kun je niet goed tegen alleen zijn of besef je heel goed dat je wel iets moet doen om die ene speciale persoon te vinden. De kans dat je de ware tegenkomt is bij jou vrij groot. Het blijkt ook dat mensen die zich binden aan een partner en die ze omschrijven als hun ware liefde de grootse kans maken lang en gelukkig bij elkaar te blijven. Zorg er wel voor dat je jezelf kunt zijn in de relatie. Een beetje reclame maken voor jezelf is niet erg. Maar zet wel een reëel beeld neer. Ware liefde komt van twee kanten.

Hoe (on)gezond is het single zijn?
Verschillende onderzoeken tonen verschillende dingen aan. Uit een Brits onderzoek zou blijken dat single zijn even schadelijk voor je gezondheid is als roken. De reden: stress (zoals na een scheiding), uitgaan (om nieuwe mensen te leren kennen) en een ongeregeld leven. Dit zou zeker gelden vanaf de leeftijd van 30 jaar.

Een ander onderzoek toont echter aan dat de psychologie het belang van relaties altijd zwaar heeft overschat. Voor mensen is het weliswaar prettig om contact te hebben met anderen, maar is het daarnaast van groot belang dat ze regelmatig alleen zijn, omdat dan juist allerlei creatieve talenten tot bloei kunnen komen. Wie goed alleen kan zijn, kan met andere woorden een zeer gelukkig leven leiden en tevens grote hoogten bereiken op creatief gebied.

Daarnaast blijkt sociale steun meer bij te dragen aan gezondheid en geluk dan de intimiteit van een relatie. Vaak vinden mensen die sociale steun binnen hun relatie, maar niet altijd. Indien binnen een relatie de passie verdwijnt, wat bijna onherroepelijk is, en deze niet vervangen wordt door hechte vriendschap verliest de relatie aan betekenis.

Een relatie hebben is met andere woorden geen garantie voor geluk en gezondheid, evenals het single zijn. Al met al geldt: beter geen vaste relatie, dan een slechte.


mood:vrolijk

Music: the smits hand in glove
21 nov 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van stoneraven
stoneraven, man, 47 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende