Nostalgie

Bij het uitpakken van dozen kom ik hem weer tegen, een klein Nintendo spelletje met rode accenten. Het speelschermpje is zes bij vier centimeter. Het is de bedoeling dat Mickey Mouse eieren raapt van vier kippen, twee aan de linkerkant en twee aan de rechterkant. Er zit een game A en game B op. Aan de achterkant twee knoopcelbatterijtjes. Je mag drie eieren laten vallen voordat het spelletje voorbij is. Bij 200 en 500 punten worden de gevallen eitjes kwijtgescholden. Met knopjes aan de zijkant beweeg je Mickey Mouse heen en weer.

Op de lagere school had ik een vriendinnetje en zij en haar broers hadden vier van deze Nintendo spelletjes. Familie uit Indonesië hadden deze meegenomen. Eén daarvan was het Mickey Mouse spelletje en ik was er helemaal gek op. Onderling deden we dan een kleine competitie en beleefden daar veel plezier aan. In Nederland waren deze spelletjes nog geen hype. Toen mijn vader een jaar later naar Indonesië ging vroeg ik hem of hij het voor mij mee wilde nemen. Hij beloofde zijn best te doen.

Bij thuiskomst dacht ik dat het niet gelukt was maar niets bleek minder waar. Na lang zoeken vond hij het en betaalde er een kleine honderd gulden voor. Ik was waanzinnig blij, zelfs nu weet ik nog hoe het voelde. Ontzettend veel plezier gaf het me. Daarna zag je meer kinderen met dit soort speelgoed. Ik kan het spelletje niet weg doen. Uit een soort nostalgie. Het is vijf verhuizingen met mij meegegaan. Steeds als ik het zie dan komen er herinneringen naar boven. Goede herinneringen.
21 jul 2023 - bewerkt op 21 jul 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 53 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende