Oma

Ik vraag me af hoe het met mijn oma gaat.
Aangezien mijn opa sinds (ong.) 2 maanden dood is, zal het niet super goed met haar gaan. Ik heb haar wel een valentijn kaart gestuurd (zoals ik al gezegd had).
Maar ik wil haar binnekort wel opzoeken. De laatste keer dat ik haar zag, zag ze er best slecht uit. Ze was wel bezorgd om mij. Zegt altijd dat ik wel goed moet eten enzo... Maar ik denk dat ze eerst beter een beetje aan haarzelf moet gaan denken.
Maar dat heeft ze nooit geleerd. Mijn opa was echt de baas en man in huis. Alles ging zoals hij het wilde. Mijn oma heeft nu geen eigen mening meer. Omdat ze altijd de mening van mijn opa aan nam. Best zielig voor haar, ze zal denk ik nooit een eigen mening meer kunnen krijgen. Maar ze kan zich wel een stuk vrijer voelen.
Niet dat mijn opa zo'n verschrikkelijke man was ofzo. Hij was heel lief. Een echt opa-type. En ik hield en houd nog steeds van hem.
Maar ik denk dat mijn oma voor een stukje kapot is gegaan door allerlei omstandigheden. En dat ze dat zelf (en mijn opa ook niet) door heeft (of hebben gehad).
Nu mijn opa dood is. Zijn mijn moeder en Roger (oom) constant bij haar. En nu neemt ze hun mening steeds maar weer aan. Terwijl ik juist zoiets heb van: laat haar een stukje van zichzelf ontdekken...
Ik wil naar haar toe omdat ik haar mis, en omdat ik wil weten hoe het met haar gaat. Maar ik wil er niet heen als mijn oom of mijn moeder er is. Ik wil alleen met haar zijn. Alleen met haar kunnen praten. En dat kan niet als mijn oom of mijn moeder er omheen hangt.
Ik hoop dat het steeds een stukje beter met haar gaat. Want ze is een lieve oma!

Ik ga weer stoppen
=xxXxx=
AiksaS

Ps. Ik lijk nu een heel erg familie-type. Maar dat valt best mee. Ik zie mijn familie niet echt vaak. Hooguit 10x per jaar ofzo. Maar ik geef best veel om bepaalde mensen uit mijn familie.
13 feb 2004 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van AiksaS
AiksaS, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende