Omgaan met Fibromyalgie

Vandaag schrijf ik over mijn "ziekte"

Zo'n 2 jaar geleden heeft de reumatoloog vastgesteld dat ik een vorm van reuma heb, namelijk: Fibromyalgie. Dit is een spierreuma. Ik heb vaak pijn en ben vaak moe waardoor ik snel geirriteerd of emotioneel raak.
Ik wil het graag een plekje kunnen geven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Vaak loop ik tegen onbegrip van mijn omgeving aan. Dit is erg lastig en maakt het mij extra moeilijk om ermee om te gaan. Eigenlijk weet ik niet eens hoe ik ermee om moet gaan. Mensen begrijpen me vaak niet, denken dat ik me aanstel, omdat er natuurlijk niets aan mij te zien is.

Door die onbegrip ben ik een persoon geworden waar niets aan te zien is. Je ziet niet aan mij of ik pijn heb, moe ben of het even niet meer zie zitten. Door mijn omgeving ben ik zo gaan leven dat het lijkt alsof ik een gezond, levendig persoon ben.

Ik weet niet hoe ik mijn "ziekte" kan accepteren en een plekje kan geven. Ik wil er graag met mensen over praten die een een vorm van reuma hebben. Ik denk dat mij dat wel zou helpen.

Ik zou het fijn vinden als jullie me raad/advies kunnen geven hoe om te gaan met mijn reuma... Want dit maakt het er niet echt makkelijker op.
21 jan 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van mirrorface
mirrorface, vrouw, 30 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende