oplichten via dating sites

deze wilde ik toch wel even delen.
Vraag me af hoe lang ze over zo'n truc hebben nagedacht.
En ik haat dat soort mensen, die blijkbaar te lui zijn om fatsoenlijk te werken voor hun geld..

Eén van de bekende Nigeriaanse oplichtingstrucs wordt uitgevoerd via dating-sites. De oplichter doet zich voor als persoon met een hoge sociale status, zoals een buitenlandse specialist of arts. Door uitvoerige correspondentie wordt een vertrouwensband met het 'slachtoffer' gecreëerd en wordt het slachtoffer verliefd op de oplichter..Na een paar goedkope cadeautjes gestuurd te hebben slaat hij toe...


Geld incasseren

Hij vertelt zijn slachtoffer dat de Nigeriaanse werkgever alleen maar uitbetaalt met Money Orders en dat hij die onmogelijk kan incasseren in Nigeria. De Money Ordersworden verstuurd naar het slachtoffer, met het verzoek deze te incasseren bij zijn bank. Daarna kan het geld via Western Union naar de oplichter verstuurd worden. Vaak zegt de oplichter er ook nog bij: "hou maar wat geld voor jezelf, je kan het goed gebruiken'.

Ongedekte cheques
Maar het slachtoffer komt bedrogen uit, want na een paar weken blijkt dat de cheques niet gedekt zijn. Het slachtoffer is dan verantwoordelijk voor het terugbetalen van het geld, omdat hij degene is die de cheque heeft verzilverd.

11 nov 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van freebird
freebird, man, 12 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende