oververhit

Even een korte uitleg over de werking van onze hersenen. Onze hersenen zijn opgebouwd uit ongeveer 100 miljard zenuwcellen. Deze worden ook wel neuronen genoemd. De buitenste grijze laag van onze hersenen, ook wel hersenschors genoemd, bestaat uit de verdikte cellichamen van deze neuronen. Via lange uitlopers staan neuronen met elkaar in verbinding. Een neuron kan enkele duizenden van deze uitlopers hebben. Tezamen vormen de uitlopers de binnenkant van de hersenen, de zogenaamde witte stof.
Neuronen kunnen via hun uitlopers met elkaar communiceren. Dit doen ze door middel van elektrische signalen. Doordat de uitlopers elkaar niet raken, kunnen deze signalen niet direct van de ene naar de andere cel worden doorgegeven. Daarom wordt het elektrische signaal zodra het aan het einde van een uitloper aankomt, omgezet in een chemische boodschap. Zo’n chemische boodschap wordt ook wel een neurotransmitter genoemd. Neurotransmitters zijn wel in staat de overstap naar het volgende neuron te maken. Eenmaal aan de overkant aangekomen, wordt de chemische boodschap weer omgezet in een elektrisch signaal dat zijn weg kan vervolgen. Nadat de boodschap is doorgegeven, wordt de neurotransmitter afgebroken.

Neuronen worden geprikkeld door (interactie met) de omgeving en hierdoor worden er constant prikkels afgegeven. Neuronen die weinig prikkels ontvangen zullen zwakker worden en uiteindelijk afsterven, terwijl de neuronen die veel prikkels ontvangen juist sterker worden. De omgeving heeft dus de rol deze activiteit sterk te stimuleren.


..die van mij zijn oververhit, zouden daardoor mijn neuronen ook afsterven, teveel elektrische signalen waardoor er stroomstoring ontstaat en kortsluiting.
24 jan 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lonk
Lonk, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende