Recruiter?

Lang verhaal kort, ik heb mijn LinkedIn op open gezet. Recruiters komen en gaan, maar over het algemeen als ik mijn salaris noem, haken ze af of blijken ze niets binnen dit budget te hebben. Of misschien kom ik te eigenaardig over, dat zou ook kunnen.

Hoe dan ook, wanneer iemand me benaderd voor een gesprek, hecht ik er niet zo veel waarde aan. Zo fanatiek ben ik niet op zoek en daardoor ben ik ook niet bereid mijn eisen naar beneden bij te stellen. "Wat weet je precies over ons bedrijf?" beantwoord ik eigenlijk altijd met "niets" omdat het niet belangrijk genoeg is om me in te lezen. Mijn houding bevestigd voor me dat ik nog op mijn plek zit, omdat ik bij de vorige werkgever wel bereid was tot concessies en er wel bovenop zat op de hoogte te zijn van de bedrijven waar ik mee in gesprek ging.

Had ik me dit keer wel verdiept, dan had ik geweten dat het ditmaal geen recruitmentbureau was, maar de directe leidinggevende waar ik mee zou komen te werken. Het was geen recruiter die me in het bestand wilde opnemen, maar iemand die serieus met me in zee wilde gaan. En ik zat daar in een T-shirt, met mijn (lange) haar in een staart te mopperen op mijn huidige management. Ik heb nee gezegd tegen een persoonlijke ontmoeting in Delft, omdat ik te druk was. Ineens is het me ook duidelijk waarom ze in persoon wilde ontmoetten.

Echter, dat ze er allemaal mee akkoord ging, laat wel zien dat er oprechte interesse was in een samenwerking.

Tot ik mijn salaris noemde dan.

En gezien het plan nu is gezond te stoppen met werken op mijn vijftigste, ben ik niet bereid in te leveren met salaris. Vooral niet omdat ik niet op de schopstoel zit, en er promotie voor de deur staat.

Maar natuurlijk mopper ik over mijn huidige werk. Het is niet perfect. Maar het is net zo imperfect bij andere werkgevers. Het is niet onredelijk waarom sommige dingen kut zijn, maar dat maakt ze niet minder kut. Het is echter niet oneerlijk zoals in de zorg, waar een deel van het team de pauze wel kreeg uitbetaald, en een deel van het team niet.

Een bijzondere ervaring. Misschien moet ik mijn LinkedIn maar weer dicht gooien aan het einde van de maand om dit soort vergissingen te voorkomen en niet per ongeluk deuren te sluiten. Aan de andere kant veranderd de wereld zo snel dat niets blijvend gesloten is.

Dus ja, buiten de vraag of zij een samenwerking ziet zitten, weet ik niet echt of ik een samenwerking nu zie zitten. Ik zit veilig voor een goed salaris. Ben ik dan echt toe aan een nieuw avontuur?


-VLH
15 aug 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van VLH
VLH, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende