Schrijven challenge: week 3 dag 1

De eerste twee weken van deze challenge heb ik mijn twee doelen gehaald. Nu het april is, heb ik twee doelen voor deze maand.

- Eerste boek voltooien dat ik in eigen beheer wil publiceren
- Boek voltooien voor uitgever waar ik voor schrijf


Dit wordt veel werk, maar ik kijk er ook wel naar uit. Ondanks al mijn onzekerheden en twijfels. Maar, gisteren had ik tenminste een goede schrijfdag. Ik heb ruim 3300 woorden geschreven en het ging me eigenlijk ook best gemakkelijk af. Het feit dat ik meer vooraf heb geplot, helpt erg mee. Hierdoor weet ik beter wat ik ongeveer moet schrijven.
Het verhaal heeft nu 5.377 woorden.

Vandaag dacht ik dat ik een halve dag zou werken, omdat ik graag het debat wil kijken. Maar dat start om 16.30 uur. Het gaat over de uitslag van de provinciale verkiezingen en ik vind er nu al veel over. Bijvoorbeeld dat coalitie op de sprekerslijst stond, gisteravond opeens niet meer, en nu opeens wel weer. Doordat ze zichzelf van de lijst haalden en terug hebben gezet, staan ze helemaal onderaan de lijst. Vies spel, want dit is een bewuste actie. Ze hopen dat de oppositie dan geen interrupties meer hebben. Bah, bah, bah.

Afijn. Er zijn meer dingen over politiek die me boos maken, waar ik misschien vandaag ook nog een stuk over ga schrijven. Maar eerst lekker schrijven. Weer lekker knallen.

Het bevalt! Iets doen waar ik echt blij van word, eens niet afhankelijk zijn van een of andere manager of van stakeholders die geen idee hebben waar ze het over hebben maar wel vinden dat ze alles weten. Even lekker in mijn eigen wereldje zitten. Mijn regels die gelden.

Enige is natuurlijk dat de rekeningen ook betaald moeten worden en dat ik dit niet direct meteen altijd kan gaan blijven doen. Maar… nu heb ik tenminste de mogelijkheid het te proberen. Om het hef in eigen handen te nemen.

En dat is veel waard. Nog niet in geld, maar emotioneel gezien zeker wel.

Vandaag knallen dus weer. Zin in!
04 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende