Schrijven challenge: week 4 dag 3

Het lijkt er op alsof ik de smaak van het schrijven wat meer te pakken heb. Ik schreef namelijk ruim 3300 woorden. En daarmee is mijn manuscript nu op ruim 17.000 woorden beland. Ik ben blij dat het eindelijk weer wat beter gaat en het voelt alsof ik een lastiger stuk ben gepasseerd in het boek.

Gisteren was ik wel enorm moe, omdat ik de hele nacht niet had geslapen, dus ik ben eigenlijk best wel verrast dat ik nog zo veel heb weten te schrijven. Spalkje van de beugel zit ook weer vast.

Straks komt een goede vriend van me, zoals ik al schreef gisteren, wil hij een uitvaart kijken. Ik weet daardoor niet hoe veel ruimte er vandaag is om te schrijven. Ik ga natuurlijk wel mijn best doen en proberen in ieder geval iets op papier te krijgen. Zeker nu het schrijven weer een stuk beter gaat.

Verder zag ik op TikTok iets waarvan ik denk dat het best wel uitvoerbaar is in Nederland. En ik wil er serieus eens over nadenken om zoiets op te zetten. Het past namelijk helemaal binnen het bedrijfsplan dat ik heb en het is relatief eenvoudig uit te voeren. Vooral: relatief weinig kosten. Zal het iets zijn waar je bakken geld mee verdient? Niet direct, maar laaghangend fruit pakken is natuurlijk wel een idee.

Anyhow. Schrijven dus. Morgen zou ik het manuscript af moeten krijgen volgens mijn eerste planning. Ik zit nu op 17.000 woorden en wil het boek tussen de 30.000 en de 50.000 woorden hebben. Laten we realistisch zijn: dit ga ik dus niet redden. Vooral omdat er vandaag tijd wegvalt en morgen ook. Maar: mijn vriend en ik hebben afgesproken dat ik dit weekend ga schrijven en dat we elkaar even niet zien. Hij komt vandaag wel.

Ik weet niet of ik het boek dit weekend wel afgerond krijg. Waarschijnlijk niet. Maar ik kom dan in ieder geval wel een stuk verder. Ik verwacht namelijk niet dat het boek slechts 30.000 woorden krijgt. Gezien waar ik nu zit in het verhaal. Maar ik ga komende week even een evaluatiemoment inplannen en kijken hoe mijn planning er dan uit komt te zien.

Maar: ik wil het wel proberen om dit weekend het boek af te krijgen. Je weet het niet. Misschien lukt het!

De eerste versie dan natuurlijk. Er moeten daarna ongetwijfeld nog een hoop dingen worden aangepast, maar hoe tof zou het zijn als het me toch voor maandag lukt, zodat ik maandag met een nieuw project kan beginnen en nog steeds op schema loop?

We gaan het afwachten! Wish me luck!
13 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende