ave,
We gaan het vandaag hebben over één van de populairste
en meest gedronken groene theesoort in Japan namelijk sencha...
Sencha is één van de meest toegankelijkere groene theesoorten...
Indien je sencha goed zet heeft de thee namelijk een volle, frisse en iets wat zoete aroma met een geel/goude kleur...
Het is niet vreemd dat Sencha daarom ongeveer 80% van de totale thee productie in Japan vertegenwoordigt.
Sencha is een van de oudste groene theesoorten in Japan, deze theesoort word al sinds ongeveer 1740 gedronken...
Het is dan ook niet vreemd dat sencha een hoofdrol speelt in de Japanse thee ceremonie genaamd Senchado,dit is de formele kunst van het zetten van sencha en het waarderen van sencha...
Typerend voor het productieproces van sencha is dat de bladeren niet worden gemalen zoals bij matcha.
Deze groene thee wordt op een typisch Japanse stijl gereproduceerd...
De theebladeren worden met veel geduld herhaaldelijk gerold en geplet daardoor ontstaat de unieke vorm van de platte naalden...
Overigens wordt er gezegd dat de eerste pluk van het jaar bij sencha de beste pluk is,
deze is van april tot eind mei afhankelijk van de plantage...
Nu is Sencha Silver Flower een versierde variant van de Sencha thee,
De thee is een ware bloemenfestijn van jasmijn en rozenblaadjes...
Die geurt naar een veld vol roze rozen na een regenbui...
Dus zeer fijn en bijzonder geurend thee met een smaak waar je blij van wordt!
Na al dat schrijven over deze thee is mijn dorst gewekt,
Dus ik leg nu mijn pen neer en kook ik het water,
om zelf de eeuwen oude Japanse smaak van de theerituelen te ervaren...
faithfully yours
The TeaRat