Sonja, Frank en Michel

De hype rond Sonja Bakker, dr. Frank en Michel Montingac heb ik altijd met de nodige scepsis bekeken. Hetzelfde geldt voor maaltijdvervangers, die vaak ook nog prijzig zijn. Ik geloof dat je met eigen middelen in je eigen omgeving ook kunt afvallen. Bewustwording is het woord. Zo las ik in een artikel dat je niet moet verwachten dat alles perfect gaat. Er zullen 'hobbels en bobbels' op de afslankweg liggen. Er zullen moeilijke dagen tussen zitten. Het is de kunst om verder te gaan. Daar klamp ik me maar aan vast. Nooit meer een pizza, alleen salades .... dat gaat niet werken. Als ik weet dat er pizza is als avondeten, dan probeer ik daar rekening mee te houden. Een diëtiste zei in een vrouwenblad dat je best een patatje mag eten als je dat maar als avondeten doet, en niet tussendoor. Niet én patat én snacks en dan 's avonds uitgebreid eten. Er zijn mensen die afslanken en één dag in de week alles eten wat ze willen. Volgens mij ga je jezelf dan volproppen. Ik vind het prettiger om verspreid (met mate) eens iets anders te nemen. Dat is ook beter toepasbaar in mijn leven. Overigens hoor ik nog maar weinig over Sonja, dr. Frank of Montingac. Of is er een nieuwe hype ?

In dezelfde ruimte als waar de hometrainer staat, staat ook een buikspierbankje. Onder het stof. Stof is er nu af en de eerste situps heb ik gedaan. Het is wel wennen om de ronde stang omhoog te krijgen, haha. Uit ervaring weet ik dat het makkelijker wordt. Het is fijn dat beide apparaten bij elkaar staan.

Ik drink geen alcohol. Dat heeft niets met geloof of braafheid te maken, vind het gewoon niet lekker. Er staan wel wat biertjes en een flesje wijn in de kast, toch zullen vriend en ik dat nooit drinken. Het is voor visite. Ook toetjes zijn niet aan mij besteed. Om na het eten nog een toetje te nemen vind ik bijna zonde van de smaak. Ook koffie is niet mijn ding. Als ik twee kopjes koffie op jaarbasis drink dan is het veel. Vriend kan overigens niet zonder, hij is een verslaafde knipoog

Ontbijt: schaaltje muesli met scheutje halfvolle melk
(vijf minuten op hometrainer, tien situps)
Tussendoor: liter bosvruchtenthee
(wandeling met hond)
Lunch: twee bolletjes met beetje boter en kipfilet
(vijf minuten hometrainer, tien situps)
Tussendoor: een cup-a-tomatensoepje, glas melk
(naar de stad gefietst om schoenen te kopen, helaas heeft 'mijn' merk in deze periode geen bijzondere collectie. Het is me toch gelukt om schoenen te vinden, in de herfst/winter kijk ik wel weer dan is de collectie mooier)
Avondeten: saté met stokbrood, glas water
(wandeling met de hond, tien situps)
Glas sinaasappelsap, glas water

Morgen zullen we de hele dag onderweg zijn voor een jubileum. Eerst het hondje naar schoonzus brengen. Dan anderhalf uur rijden om mijn ouders op te halen. Vervolgens nog een uur in de auto. Ik zie er wel een beetje tegenop. Niet vanwege het reizen. Meer dat ik me vaak opgelaten voel in gezelschap. Gedachten dat mensen zich vast schamen in mijn bijzijn vanwege mijn postuur. En als er foto's gemaakt moet worden voel ik me nog rotter. Zal er ooit een moment komen dat ik wél naar mijzelf kan kijken ? Als de dag voorbij is zeg ik ongetwijfeld dat het gezellig was.
14 jul 2016 - bewerkt op 14 jul 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 53 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende