Soof, we moeten dit gaan eten
Men neme:
- verse tagliatelle (of niet-vers, wat jij wil), bak van ong. 250G
- Italiaanse roerbakgroenten (400g voor 2 personen, je weet toch, 2 ons groenten enzo)
- 2 blikjes tonijn-in-olie/water
- stuk of 4 ansjovisjes
- blik tomatenstukjes met basilicum
- 2 uitjes
- paar tenen knoflook naar smaak (veel dus)
- handje olijven
- peper en zout uiteraard
En dan:
Ui en knoflook snijden, grof is het fijnst (haha
). Ansjovisjes afspoelen zodat ze wat minder zout zijn. Pan op vuur zetten, ui erin mikken en even glazig maken, knoflook erbij, ansjovis erbij. Als de ansjovis uit elkaar gevallen is, blik tomatensaus erin doen. Dat even laten pruttelen.
Terwijl de saus pruttelt, kan je de groenten gaan wokken. Pan op vuur, groenten in pan, goed heet en gaar laten worden.
Als de groenten mooi op 't vuur staan, kan je de tonijn afgieten en de olijven in stukjes snijden. Die gooi je dan meteen in de pan met saus, zodat de smaken lekker door elkaar gaan.
Daarna kun je aan de pasta beginnen. De verse pasta hoeft maar 4 minuten te koken, niet-verse langer natuurlijk, dus dan moet je zelf maar even rekenen hoe of wat. In ieder geval, als de groenten bijna klaar zijn, kan je de pasta in kokend water gooien.
Hoe je het bord mooi op wilt maken moet je zelf weten
Ik heb eerst de groenten erin gemikt, daarna de pasta erin gedaan, en daarna de saus. En toen door elkaar gehusseld
Het was lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr!