syndroom van asperge

Mijn neefje heft asperge.
Dat is een vorm van autisme, waarbij het iq boven gemiddelt/hoog is en het eq laag.

Mijn neefje heeft er ook veel moeite mee gehad toen zijn vader en moeder gingen scheiden.

Het is mijn liefste neefje, echt een engel. Ik ben er dol op om met hem te praten. Hoe angst aanjagend het ook is. Want naast zijn kinderlijke fantasieen zitten ook heel veel grote mensen kunnen

(en ik kan niet meer schrijven wat ik bedoel)

Ik heb een hoop over asperge gelezen en als mijn neefje er is zit ik hem vaak te bestuderen..

Maar heel veel dingen die bij hem als asperge worden omschreven zie ik als familie trekjes.

Het feit dat hij vergeet dat andere ook wat willen vertellen als hi bezig is met iets te vertellen wat voor hem belangrijk is, dat zit bij ons zwaar in de familie. Ikzelf heb al bijzonder veel moeite om andere mensen uit te laten praten of ze uberhaubt te laten praten als ik iets belangrijks heb (of vind)

Iets wat belangrijk is en erover doorpraten?? Hell, ik loop al sinds een maand voor de fair over dat ding te lullen en ben nog lang niet klaar ook (praat daarom maar tegen mezelf want mn ouders willen niet luisteren)

Als er iets spannends op tv is of ergens anders gaat hij springen en met zn handen wapperren.. Helaas.. dit doe ik ook, al zolang ik het me kan herinneren.. Ik heb al afgeleerd om in mn uppie een film te kijken omdat ik dan tegen niemand kan praten en dan als een gek in mn kamer sta te wapperen dat het lijkt of ik elk moment opstijg.

Dat hij als hij iets lekker eet tijdens het kouwen hmmmhmmmhmm geluid maakt (waarvan ik niet snap waarom dat bij asperge hoort) Ik ga met mijn hoofd dansen (net als tinkerbel uit de film HOOK)

en dan heb ik ook nog mijn stress dansje, als ik sta en ik weet niet meer wat het plan was maak ik een automatish 'dansje' om t zomaar te noemen, valt niks aan te doen.

verder schijnen asperge's ook niet tegen verandering van plannen kunnen. Nou dat heb ik nog nooit gekunt. Ik moet alles van te voren geregeld hebben en schiet compleet in de stress als dat niet zo gaat


zucht dan ben ik mischien gek, maar het enige verschil tussen mijn neefje en mij is zijn eq en iq (al schijnt die van mij ook redelijk hoog te zijn..)
03 mei 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van sterretjes
sterretjes, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende