Tante

Bijna zestien jaar geleden werd ik tante. Mijn zus beviel tijdens een keizersnede van een zoon. Mijn ouders gingen gelijk naar het ziekenhuis, vriend en ik gingen twee weken later (ze waren weer thuis). Toen we op kraamvisite gingen had ik wat kalmerends geslikt. In die periode wilde ik zelf ook graag een kindje en was bang dat ik mijn emoties niet onder controle kon houden. Ik liep in het ziekenhuis voor een behandeling maar het lukt niet. Eenmaal boven de wieg voelde ik trots en was erg blij voor mijn zus en haar man dat ze een gezonde zoon hadden gekregen. Geen hysterische taferelen, geen drama. Ze hadden al veel kleren en cadeautjes gekregen. Ook gaven veel patiënten hen cadeautjes, kon me dat niet zo voorstellen. Maar in het noorden zijn we nuchterder, denk ik vrolijk

Binnenkort wordt hij zestien. Het is een leuke, vrolijke, sportieve jongen. Ondanks verschillende tegenslagen (scheiding ouders, verlies van opa, verlies van zijn bonusvader) blijft hij optimistisch. Niet alleen ik, maar ook mijn vriend en zijn opa en oma's zijn trots op hem. De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik, in boosheid, wel eens geroepen heb dat hij een betere opvoeding moet krijgen. Er was een langere periode dat hij brutaal en respectloos was (misschien een pre-puberteit ?). De laatste jaren is hij leuker en gezelliger. Je kan aangenaam met hem kletsen. Mijn zus wil altijd graag dat hij tante tegen mij zegt maar ik heb aangegeven dat hij gewoon mijn voornaam mag gebruiken. Mijn ouders noemt hij opa en oma. Hij zegt wel jij en jou. Mijn moeder zegt altijd: 'liever jij en jou met respect, dan u met minachting'. En zo is het !

Anekdote: Hij was een jaar of drie toen ik met hem in een kleine supermarkt was (een soort Spar). Ik paste op hem en mijn zus had gevraagd of ik een brood en een pak melk wilde kopen. Bij de kassa stond een oudere man voor ons. Mijn neefje zat op mijn arm en gilde luidkeels: 'pappa' ! Elke man was toen pappa voor hem, en de vrouwen mamma. De man draait zich lachend om en zegt: 'ik weet van niets' ! Dat was erg grappig.

(zes minuten hometrainer, 15 situps)
Ontbijt: schaaltje brinta met scheutje melk en een kiwi
Tussendoor: pot sinaasappelthee
(15 situps, zes minuten hometrainer, wandeling met hond)
Lunch: twee maisboterhammen met beetje boter, kipfilet en komkommer
Tussendoor: glas water, glas melk, volkoren beschuitje met kaas
(wandelen met hond)
Avondeten: macaroni (restje met extra tomaat), glas water
(met hond naar buiten)
Glas citrusmix, glas water
(zes minuten hometrainer, 15 situps)
Glas water
04 aug 2016 - bewerkt op 04 aug 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 53 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende