Toeslagenaffaire

‘Ik ben verantwoordelijk,’ zei Mark Rutte, nadat het Kabinet was gevallen vlak voor de verkiezingen. ‘Daarom zijn we demissionair.’
‘Moet u zich wel verkiesbaar stellen?’ vroeg de pers.
‘De kiezer bepaalt,’ was zijn antwoord.

Hoopvol zet een moeder op de ochtend na de verkiezingen haar televisie aan. Jarenlang werd ze niet serieus genomen en stond ze overal te boek als fraudeur. De torenhoge rekeningen die ze niet kan betalen zijn het gevolg. Ze heeft gevochten en gestreden en is Pieter Omtzigt en Renske Leijten dankbaar voor alle energie die ze hebben gestopt in het naar boven halen van de waarheid.
Het vallen van het kabinet voelde voor haar als een toneelstukje. Hoe serieus kun je iets nemen wanneer verkiezingen spoedig volgen? Nog steeds heeft ze geen geld ontvangen. Maar ze houdt hoop. De kiezer, die staat vast aan haar kant. Dat moet wel.

Haar mond valt open van verbijstering als ze de resultaten ziet. Daar. Bovenaan de verkiezingsuitslag staat hij nog steeds. De VVD als grootste partij, met Mark Rutte als lijsttrekker. Ongeveer een kwart van de mensen van Nederland heeft op hem gestemd.

En haar grote vrienden Omtzigt en Leijten? Minder zetels dan de vorige keer.

De kiezer heeft bepaalt en haar nachtmerrie is voorlopig niet voorbij.
18 mrt 2021 - bewerkt op 18 mrt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende