Top gear humor

Een paar stereotiepe uitspraken van Clarkson & Co vielen toch een beetje verkeerd:

De Mexicaanse ambassadeur in Londen heeft bij de Britse openbare omroep BBC klacht ingediend nadat 'Top Gear'-presentator Richard Hammond Mexicanen als "lui, verwerpelijk, winderig en dik" omschreef. Hammonds collega Jeremy Clarkson deed er nog een schep bovenop door te vermelden dat Mexicanen 'opgewarmde kots' eten.

De ambassadeur, Eduardo Medina-Mora Icaza, eist een verontschuldiging voor de 'Top Gear'-aflevering van afgelopen zondag, waarin de denigrerende opmerkingen werden gemaakt toen de presentatoren de Mexicaanse sportwagen Mastretta bespraken.

"De presentatoren bezondigden zich aan buitensporige, platvloerse en onverschoonbare beledigingen tegenover de Mexicanen, hun cultuur en hun vertegenwoordiger in het Verenigd Koninkrijk", luidt het in een brief. "Deze aanstootgevende, racistische en vernederende uitlatingen versterken negatieve stereotypen en vooroordelen over Mexico en zijn bevolking. Hoewel plagerijen een essentieel onderdeel van het programma uitmaken, kan humor nooit een rechtvaardiging zijn voor xenofobie. Dat is geen kwestie van smaak, maar van principes."

Slapen en snurken
De ambassadeur mag zich ook persoonlijk gegriefd voelen, aangezien Clarkson tijdens de uitzending verklaarde dat er geen klacht over de opmerkingen zou volgen. "De Mexicaanse ambassadeur zit ergens met zijn afstandsbediening, zoals dit", klonk het, waarop Clarkson een slapende en snurkende ambassadeur speelde.
02 feb 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van freebird
freebird, man, 12 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende