Vakantiedag 3


Vandaag word ik om zeven uur wakker en mijn neefje staat gelijk met mij op. Na de hond eten te hebben gegeven, kleed ik me aan en doe voor het eerst in drie dagen mijn lenzen weer in. Het gaat goed. Onder het genot van een snee kruidkoek doe ik de hond zijn riem om en ga samen met mijn neef de hond uit laten en naar de bakker. De andere neef is nog niet wakker dus nemen wij voor hen de broodjes mee…

Om een uur of half tien zijn we klaar met het ontbijt en vertrekken naar de piste. We hebben bij een bepaald bord afgesproken met onze lerares. De jongens moeten zich ergens anders melden voor hun les. Net aangekomen bij het bord zie ik iemand aankomen met een button op haar jas. Ik lees de naam die er op staat en zie dat het onze lerares is….

Meteen stel ik me voor en rest volgt. Na de administratieve handelingen met haar doorgenomen te hebben, begint ze met de les. Stap één is natuurlijk het aan trekken van de ski spullen. Als tweede leren we hoe stil te staan en vervolgens hoe te lopen met de ski’s aan. Nu begint het echte werk en leren we hoe, heel langzaam, af te dalen. Gelijk hierna gaan we voor het eerst met het trainingssleepliftje omhoog. De tijd vliegt blijkbaar want het is nu alweer lunchtijd, de eerste twee uur zitten erop. We spreken met de lerares af om rond twee uur verder te gaan….

Onderweg naar het appartement stoppen we even bij de supermarkt voor brood, ham en eieren. Als lunch maken we dus een uitsmijter. Een goede stevige maaltijd, dus…

Na de hond uitgelaten te hebben vertrekken we weer richting de piste. Netjes op tijd schuifelen we weer de piste op. De les gaat verder met het oefenen van het afdalen, wat steeds sneller gaat. Hierna leren we bochtjes maken en gaan, na dat een aantal keer geoefend te hebben, in slalom langs paaltjes skiën. Ik en mijn middelste zus mogen tijdens het afdalen de ski’s van de sneeuw halen, dan ga je sneller. Vlak daarna moeten we in de bochten meebewegen met de knieën. Mijn oudste zus en haar man zijn nog niet zo ver en moeten doorgaan met het oefenen in langzaam afdalen en remmen. De man van mijn middelste zus is rugpatiënt en mag hierdoor helaas niet mee doen. Hij vermaakt zich echter goed met zijn jongste zoon op de slee. Tussendoor fungeert hij ook nog als fotograaf. Wij gaan ondertussen verder en gaan met zijn allen voor de eerste keer van de grote piste af. Allemaal komen we goed de berg af. Het gaat alleen nogal langzaam maar voor een eerste keer vind ik het snel genoeg. Alleen mijn oudste zus komt onder begeleiding de berg af, ze staat zo’n beetje stijf van de angst. En dat terwijl ik normaal gesproken de persoon ben die last heeft van hoogtevrees. We oefenen nog twee keer waarna de lessen over zijn. Mijn oudste zus komt nog steeds niet alleen de berg af….

Als avondeten hebben we soep en een tosti. Hierna ga ik de hond uitlaten. Die heeft ondertussen ook zijn eten op. We zijn allemaal nogal moe dus na nog een beetje televisie gekeken te hebben, ga ik om een uur of half tien de hond uitlaten. Eenmaal terug gaan we allemaal naar bed….

23 februari 2004
09 mrt 2004 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Betweter
Betweter, man, 56 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende