Vakantiedag 6


Vandaag word ik om zeven uur wakker en mijn neefje staat gelijk met mij op. Na de hond eten te hebben gegeven, kleed ik me aan en eet een boterham met pindakaas. Dan doe ik de hond zijn riem om en ga samen met mijn neef de hond uit laten en naar de bakker. Zoals een paar dagen geleden al aangegeven, loopt onze andere neef niet meer mee en halen we ook voor hen de broodjes….

Na een wederom heerlijk ontbijt met warme broodjes, vertrekken we richting piste. Mijn oudste zus gaat niet mee, die blijft vanochtend in het appartement om wat te lezen en daarna boodschappen te doen. Ook zal ze er voor zorgen dat ze gekookte eieren klaar heeft als we om twaalf uur terug komen. De jongste zoon van mijn middelste zus blijft ook in hun appartement, hij heeft geen zin om te sleeën….

Om een uur of tien skiën we de piste op. We gaan gelijk door naar het café halverwege de berg alwaar we even wachten tot de man van mijn middelste zus is gearriveerd. Omdat hij nu het gezelschap mist van zijn jongste zoon en mijn oudste zus, spreken we af meer stops bij het café te maken. Tijdens één van de wachtbeurten voor de lift, komen we in gesprek met een man die ons verteld dat je op een bepaalde andere manier veel beter kunt remmen. Eenmaal op de berg, laat hij zien wat hij bedoeld en geeft ons instructie. Wij gelijk weer oefenen, natuurlijk….

Het is ongeveer kwart over twaalf als we terug zijn in het appartement voor de lunch. Bij aankomst staan mijn zus en mijn hond voor het raam te kijken. Zoals beloofd zijn de eieren klaar en eten we dus broodjes ei. Na het uitlaten van de hond, gaan we weer terug naar de piste. Nu gaan wel iedereen mee….

Weer terug op de piste, gaan wij verder met oefenen van het remmen en afdalen terwijl mijn oudste zus nog steeds probeert moed te verzamelen om de berg af te komen. Ook vandaag lukt het haar niet, echter afdalen via de bosroute en de oefenpiste gaat steeds beter. Ik heb vandaag een valdag en lig in totaal wel vijf keer onderuit. Meestal echter vanuit bijna stilstand als mijn ski’s overlappen. Één keer ga ik in volle vaart onderuit als ik te veel instuur maar ja, al doende leert men. Om vier uur lopen we weer terug en drinken onderweg aan een barretje een glas Glühwein. Dat hoort erbij op een wintersport vakantie dus dat moest ik gewoon een keer proeven. Nou, ik kan niet zeggen dat ik het lekker vind…

Omdat ik vandaag de gehele club mee uit eten neem laat ik, na het omkleden, als eerste de hond uit. Tijdens mijn omkleden heeft hij al gegeten. Tegen zessen vertrekken we richting restaurant. Het is dus echt goedkoop hier. Ik betaal voor een driegangen diner voor acht personen met drinken nog geen honderd veertig euro. Dat is nog eens leuk mee uit eten nemen. Bij terugkomst in het appartement, buiken we nog wat uit voor de televisie. Na de hond om half elf uitgelaten te hebben, ga ik slapen….

26 februari 2004
11 mrt 2004 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Betweter
Betweter, man, 56 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende