vissen

thats me -van internet ergens geplukt-

Vissen zijn mensen met een groot talent: zij zijn in staat om zich echt in anderen te verplaatsen. Zij begrijpen de behoeften van anderen en het geeft hen een goed gevoel als ze iemand kunt helpen.

Dit talent heeft ook een keerzijde: omdat zij zo gevoelig zijn bestaat het gevaar dat zij snel stemmingen en emoties van anderen oppikken en overnemen. Met name als zij in de buurt zijn van boze, verdrietige of ongelukkige mensen is dit lastig. Toch kunnen zij de mensen niet mijden. Hun grootste vijand is eenzaamheid.

Zij zijn vaak wat verlegen, kwetsbare personen. Zij zullen zich pas openstellen voor anderen als zij die kunnen vertrouwen. De tranen schieten hen soms snel in de ogen. Alhoewel dit geen negatieve eigenschap is kan dit behoorlijk frustrerend zijn.

Het is onmogelijk om uw echte motivaties te begrijpen omdat ze wisselen als de getijden van de zee. Vissen gaat over een grenzeloos rijk. U zoekt niets minder dan de bron van het leven zelf. Als u daar niet in slaagt is het geen wonder dat uw desillusies en wereldmoeheid zo groot kunnen zijn als uw aspiraties. Het wordt vaak gezegd dat dit laatste teken van de dierenriem een beetje van alle tekens in zich heeft. En niemand is een zodanige kameleon als u.

U heeft een beweeglijkheid en complexiteit die zowel betoverend als irritant is. Er zitten zoveel personen in u dat anderen zich afvragen wanneer ze de echte Vissen nu eens zullen zien. Als er een crisis om de hoek loert, vertoont u soms een vreemde passiviteit of traagheid. Beslissingen nemen betekent iets kiezen ten koste van iets anders en voor u hebben alle keuzes iets van waarde in zich. De relativiteit van de waarheid zien is een echte gave, omdat het u tolerant en vergevingsgezind maakt, maar van tijd tot tijd ook ongelofelijk laks.

Deze kalme, wijze onverschilligheid waarmee u menselijke zonden begroet gaat niet alleen op voor uw eigen zonden. U kunt stil blijven zitten als uw geliefde vertrekt, uw kinderen u beledigen, uw werkgever u misbruikt en uw huurbaas u het huis uit gooit. Vissen accepteren ongeluk alsof ze er voor geboren zijn, accepteren het en verwelkomen het zelfs. Maar u weet iets dat anderen niet weten: al dat menselijke lijden betekent weinig als uw ogen en hart gericht zijn op een groter geheel.

Vissen is een mysterieus teken. Toegegeven, er zijn Vissen die bijna een karikatuur zijn van de rationele wetenschappelijke geest. Dit zijn de Vissen die bang zijn voor de chaos van hun eigen diepten. Maar zoek wat dieper en u zult, tenzij de verdediging ongelofelijk standvastig is, een diep spiritueel verlangen vinden in elke Vissen. Inclusief een verlangen naar u. Dat betekent niet religieus in de orthodoxe zin. Maar u heeft een intuïtief gevoel voor een andere realiteit, iets magisch en ontwijkends, een overtreffende eenheid die het dagelijkse leven eentonig en onzinnig doet lijken.

U heeft ook een diepe instinctieve wijsheid over de nutteloosheid van heel veel menselijke verlangens. Intense ambitie, vurige passie, hebzucht... deze ordinaire menselijke motieven hebben vaak niet veel macht over u. Diep van binnen neemt u ze niet al te serieus. Het is tenslotte, zoals ze in het Oosten zeggen, enkel "maya", enkel illusie. Omdat u een waterteken bent, bent u diep gevoelig voor de geheime onderstromen die onder het masker van het dagelijkse menselijke gedrag verborgen liggen.

Het is moeilijk een Vissen voor de gek te houden. Maar waar anderen reageren door zich te verdedigen en afkeer krijgen, kijkt u en ziet u, voelt u zich verdrietig om vervolgens te vergeven. U laat u vaak gebruiken, niet omdat u sullig bent, maar omdat u medelijden heeft met allerlei mensen. Deze materiële wereld is voor u niet de echte wereld; u luistert naar een andere trommelslag.

U beweegt zich in een wereld waar elke gedachte en actie duizenden associaties heeft die zich uitbreiden in oneindigheid en niets is simpel en duidelijk. Het is moeilijk voor u om onderscheid te maken en grenzen te stellen. Dit kan tot buitensporigheid aanzetten, wat kan leiden tot een aantal grote problemen met dingen als eten, alcohol, drugs of financiële uitspattingen. De compensatie voor dit verontrustende tekort aan grenzen is uw grenzeloze fantasie. Zelfs enorm verdedigende, hyperrationele Vissen hebben deze prachtige verbeeldingsrijke vermogens ergens weggestopt.

De wereld van de kunst en intuïtieve wetenschap, inclusief computerwetenschap, hogere wiskunde en geneeskunde, is in hoge doseringen aanwezig in de begaafde Vissen. U heeft een ingebouwde sleutel naar de mysterieuze werelden van de onbewuste psyche en dit is u tijdens uw geboorte gegeven. Het probleem is dat wanneer u zich in deze wateren bevindt het soms moeilijk is om terug te komen. Het omgaan met wereldse realiteit kan een echt probleem zijn voor Vissen. Ook al is uw intuïtie bliksemsnel en uw intellect briljant, u kijkt vaak over de simpele dingen heen, zoals de elektriciteitsrekening.

U bent een ongeneeslijke romanticus. Sommige Vissen hebben veel verdedigingslinies om deze neiging te verbergen, maar u bent als romanticus geboren en een romanticus zult u blijven. En romantiek gaat niet alleen over liefdesaffaires. U houdt van magie en u bent eerder verveeld dan andere tekens. De enige echt constante factor van u is uw trouw aan een hogere, diepere realiteit en uw liefde voor en verlangen naar verandering. Wat maakt de veilige baan uit, of de conventionele sociale status, of een veilig pensioensaldo op de bank. Balsem voor de ziel is bij u altijd welkom.




18 jul 2005 - bewerkt op 14 jul 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van julia
julia, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende