Voor eens en altijd..

Soms voelt het goed om een bepaald iets voor eens en altijd uit de weg te ruimen. Een meningsverschil, een oordeel, een ruzie. Gewoon omdat alles voor even heel duidelijk is.

Ik heb geleerd, van iemand die veel voor me betekende. Omdat er een vervelend einde aan onze 'relatie' (om het zo maar even te noemen) kwam, kreeg hij een Pure Evil-stempel. En opeens niemand in mijn vriendengroep onthoudde dat hij ook een goede kant heeft. Ik heb geleert van zijn goede kant, en voor sommige mensen is dat niet te accepteren. Ze willen me beschermen. Ze zijn bang dat hij me weer pijn gaat doen. ..En wat als ik nou net geen bescherming wil en nodig heb?

Ik ben toch niet gek? Ze denken te weten wat goed voor me is, en vergeten voor het gemak even dat ik een individueel persoon ben, die ook voor zichzelf kan denken. Ik wil mijn leven graag zo indelen als ik zelf wil, met mijn eigen regels, gedachtes, normen en waarden.

En dan, op dagen zoals deze, als ik het eigenlijk niet aankan, word ik overspoeld met kritiek. Gewoon omdat ik veranderd ben, maar ze dat niet kunnen accepteren. En ja, wat moet je dan? Ik kan mijn eigen persoonlijkheid toch niet veranderen? En dat wil ik trouwens ook helemaal niet. Gelukkig zijn er mensen die me wel begrijpen en me wel accepteren zoals ik ben! Misschien is het wel tijd voor een nieuwe fase in mn leven...

*Bro I love you, not matter what, but i guess you don't wanna believe that*

..but that's ok!

16 nov 2003 - bewerkt op 16 nov 2003 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Whisper
Whisper, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende