voor mensen die..

nog steeds geloven dat je homoseksueel wordt of dat het een keuze is...

lees dit dan maar even goed door....

Meinummer Psychologie
In het meinummer van Psychologie wordt ingegaan op de werking van het brein van homoseksuelen. Dick Swaab, Nederlandse hersenprofessor, zegt hierover: "De keuze of je homo, hetero of bi wordt is al voor je gemaakt in de baarmoeder. Homoseksualiteit wordt voor een belangrijk deel genetisch bepaald."
Homobrein
Al bij de geboorte zit het brein van homoseksuelen structureel anders in elkaar dan dat van bi's en hetero's. Hersenonderzoek heeft aangetoond dat ons seksuele brein voornamelijk wordt gevormd in de prenatale fase. In de eerste twee maanden wordt bij de foetus het geslacht 'aangelegd'. Daarna komt het seksuele brein tot ontwikkeling. Bij jongentjes komt meer testosteron vrij dan bij meisjes, wat zorgt voor een mannelijk, heteroseksueel brein. Jongetjes bij wie te weinig testosteron aanwezig is kunnen een homobrein ontwikkelen. Meisjes die blootstaan aan een overdosis testosteron, kunnen een lesbisch brein ontwikkelen. Maar tijdens de zwangerschap zijn ook omgevingsinvloeden bepalend of het brein een 'homostructuur' krijgt:

Bepaalde geneesmiddelen; zoals schildkliermedicatie.
Roken tijdens de zwangerschap.
Oudere broers; hierdoor kan in de baarmoeder een immuunreactie ontstaan tegen testosteron.
Veel stress tijdens de zwangerschap.
Effect
Vooral bij homomannen is veel onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat homo's …

minder oestrogeen receptoren hebben, waardoor ze minder agressief zijn;
meer verbindingen tussen de linker- en rechterhersenhelft hebben, waardoor ze vaker linkshandig zijn en vloeiender spreken;
een gevoeliger stress-systeem hebben, waardoor ze eerder depressief zijn;
net als vrouwen een andere hoeveelheid van het enzym aromatase in hun brein hebben waardoor testosteron bij hen een andere uitwerking heeft en ze op mannen vallen.
En Lesbo's? Die horen en schrikken op dezelfde mannier als heteromannen.

Natuurlijk
Dick Swaab verwacht dat het onderzoek naar de verschillen tussen de hersenen van homo's en hetero's nog wel even doorgaat. "Er zullen nog wel honderden verschillen worden gevonden. Ik verwacht dat hoe meer we weten en begrijpen, hoe meer we homoseksualiteit gaan beschouwen als een natuurlijk gegeven", aldus Swaab.

Bron: Psychologie magazine, mei 2008.

23 feb 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van p!nkfreak
p!nkfreak, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende