Witte chocolade herfsttaart

Vandaag met roomkaas, slagroom, witte chocolade en zure room een heerlijk taart gemaakt.








Witte chocoladetaart

Ingrediënten
16 volkorenbeschuitjes
3 bitterkoekjes
50 g boter (roomboter)
6 zakjes vanillesuiker
2 theelepels kaneelpoeder
0.5 theelepel amandelextract
350 g chocolade (witte chocolade)
1.25 dl slagroom
500 g roomkaas
120 g suiker
4 eieren
2 eetlepels amaretto
4.4 dl zure room
1 doosje choco knisper
1 blik halve peren in siroop ( uitgelekt )
1 klein bakje verse aardbeien
witte chocolade vlokken.


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in.

Draai de volkorenbeschuitjes en bitterkoeken in een keukenmachine fijnkorrelig.
Ik gebruik zelf een kruimeldeegmix (dr. Oetker) of het deeg voor een appelkruimeltaart ipv de beschuitjes en koekjes. Je kunt ook het kruimeldeeg gebruiken wat in een pak kwarktaart zit.Voeg de gesmolten boter toe, samen met het amandelextract, kaneel en 2 zakjes vanille-suiker en draai alles nogmaals.
Duw het kruimeldeeg tegen de bodem en langs de randen van de springvorm. Bak de korst in 5-7 minuten in de oven tot hij stevig geworden is.

Smelt voor de vulling de chocolade en de slagroom in een pannetje op laag vuur. Blijven roeren. Laat afkoelen en roer het af en toe door. Klop met een elektrische mixer de roomkaas zacht. Voeg nu eerst de helft van de suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe en klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg dan langzaam het chocolademengsel toe, samen met de helft van de amaretto (of amandelextract). Snij 2 of 3 halve peren ( of aarbeitjes ) in hele kleine blokjes, voeg deze toe en mix nog even kort.

Draai de temperatuur hoger tot 200°C.

Schep de vulling op het deeg en schuif de taart op een bakplaat in de oven.
Bak de taart 45-55 minuten tot de rand van de taart stevig is geworden, maar het binnenste nog vochtig is.

Klop voor de topping de zure room, de rest van de suiker en 2 zakjes vanillesuiker en de amaretto door elkaar. Strijk deze topping over de taart en schuif de taart nog 5-7 minuten in de oven.

Draai dan de oven uit, maar laat de kwarktaart nog 1 uur in de oven staan. Haal de taart uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Werk indien nodig met een mes de taart van de rand van de springvorm.

Snij de overgebleven halve peren in reepjes van een halve cm dik en karameliseer (bak) die in een anti aanbak pan op een middelmatig vuur aan beide zijde licht bruin (zeer regelmatig omdraaien).
Bestrooi de kwarktaart met de choco knispers, leg de gekarameliseerde plakjes peer (of de aardbeien) boven op de taart en druk ze er lichtjes in. Strooi hier nog wat witte chocolade vlokken over.

Dek de taart losjes af en laat een nacht in de koelkast staan.
22 sep 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van opa-wvd
opa-wvd, man, 65 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende