zusterliefde!?

mischien heb je er wel eens van gehoord, de film gezien (of et boek gelezen):

de tweeling

ik heb de film net gezien, en laat me je vertellen; het is een sielig verhaal.

even waar het over gaat:

lotte en anna zijn een tweeling, ze zijn duits. als hun moeder overleeden is aan kanker en hun vader aan de tering moet er een besluit worden genomen bij wie ze gaan woonen:

hun oom en tante (dat zijn boeren, ze kunnen niet lezen of schrijven)
of een of andere familie in nederland(ze woonen dus in duitsland)

die twee stellen maken de heletijd ruzie en komen er niet uit, dan komen ze op het belagelijke idee om ze uit elkaar tehalen (dat is heel dom!!!). als de begrafenis van een van hun ouders afgelopen is neemt de een lotte mee(het rijken gezin) en de ander anna(het arme en boere gezin).

de meisjes proberen brieven teschrijven. maar anna heeft het adres van lotte niet en de brieven van lotte worden niet verstuurd. haar ouders zeggen van wel, en omdat ze geen antwoord krijgt word ze heel ongelukkig. op en gegeven moment ontmoet ze david. het is een jood en de twee de wereld oorlog begint bijna(dus je kan al raden wat er gebeurd op het einde ergens). ondertussen ontmoet anna ook een jongen; mitsel (of zo iets). maar omdat hij haar een krant laat lezen, en die oom bij wie ze woont in een voogdijbewijs heeft gezecht dat ze te dom is om naar school te gaan, wordt hij heel boos. ze mag nooit meer bij hem in de buurt komen. toch doet ze het stiekem, ze wordt gesnapt! haar oom is zo boos dat ze in elkaar word geslagen en onvrugt baar wordt. omdat ze zo mishandelt is, gaat ze naar een huishoud school. die jongen van wie ze houd is ondertussen bij het duitse leger gegaan. lotte en anna hebben nu weer contact, in een van die brieven nodigt anna lotte uit om te komen logeren bij de gravin voor wie ze nu werkt. lotte gaat naar anna toe maar ze kan maar en nacht blijven, waneer ze weer weg gaat verteld lotte dat ze verloofd is met david. anna zegt voor de grap stel je voor dat het een jood is! sinds die hebben ze geen contact meer gehad tot dat ze alle bij 87 zijn. ze komen elkaar tegen in een hotel ergens in de alpen ofzoiets. anna herkent lotte en vraagt wat ze heeft, waneer ze zecht dat het erfelijk is merkt lotte dat het haar tweeling zusje is. waneer ze gaan lopen in het bos vertellen ze elkaar hoe hun leven is verlopen. ook vertellen ze hoe hun mannen zijn omgekomen:

david is eerst naar een werkkamp gebracht en daar na naar auschwitz(het is onnodig om te zeggen dat hij daar is omgekomen)
mitsel zat in een bus met een paar andere leger mannetjes, ze stopten bij een appel boom. iederen stapt uit behalve hij. de auto ontploft.........

ondertussen is het al donker geworden, ze weten de weg niet meer dus ze gaan daar slapen. als ze wakker worden is anna dood!

*snik!* ik vind het zo sielig! (en loop al een half uur tejanken)huilen
03 mrt 2007 - bewerkt op 03 mrt 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van vanielle
vanielle, vrouw, 30 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende