Zwarte piet.

Deze vond ik toch wel leuk verzonnen:

Lieve allemaal,

Even stilstaan bij het volgende:
Dat er wordt gezegd dat zwarte piet racistisch is en discriminerend tegenover sommigen mensen, dat vinden wij Pieten heel erg. Sorry voor die mensen dat jullie ons vergelijken met slaven uit het verleden, maar wij zijn geen slaven.
Droegen de slaven baretten met mooie veren? Hadden de slaven zulke mooie pakken aan, brachten ze cadeautjes rond en gingen ze na drie weken hard werken weer lekker relaxen in Spanje??? Deden ze gekke dansjes, liepen ze over de daken, klommen ze door schoorstenen om schoentjes te vullen???
Wij zijn zwarte Pieten, zo zwart als roet, dat komt door de schoorstenen, daar kunnen wij niks aan doen. De Sint, alle Pieten en alle mensen vinden slavernij heeel erg, maar wij kunnen daar niets aan doen. We brengen vreugde, sfeer, spanning, veel lekkers en veel cadeautjes.
Het is maar goed dat Sinterklaas hier allemaal niets van hoort, ik hoop dan ook en vraag aan alle mensen om het geen aandacht meer te geven, dit gaat ten koste van de kinderen, want die lezen, zien en horen alles!
Mensen laten we de aanloop naar de aankomst gezellig houden, de spanning en de sfeer wordt verpest door al dat gezeur. Geen aandacht geven is het beste, wij blijven komen hoor, want alle kinderen rekenen op ons en de Sint komt al heel lang bij alle kinderen en zal dit ook nog heel lang blijven doen.

Beste klagers en mensen die zich gediscrimineerd voelen:
Wij houden ook van jullie hoor en ik zal er persoonlijk voor zorgen, dat jullie iets in je schoen krijgen, maar niet meer zo zeuren hoor, dat vindt Piet niet zo leuk!!!

En kunnen we dan nu over gaan tot de orde van de dag, want omdat iedereen zo bezig is met dat gezeur, vergeten jullie om ons te helpen en wij zitten nog steeds ergens in Egypte, verdwaald en we willen graag richting Nederland.............

groeten van Tut Piet, Slechtzicht Piet, Dove Piet, Mini Piet, Snoep Piet, Lol Piet, Maar Piet, Stoere Piet Frankos, Kweetniet Piet, Luie Piet en natuurlijk ook de Hoofdpiet. Wij willen naar Nederland, please mensen wijs ons de weg!

*Groetjes,
10 okt 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dylara
Dylara, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende