139. De moeite waard zijn

Een van de dingen die ik vandaag met mijn psycholoog besprak was het 'de moeite waard zijn'. In mijn hoofd moet ik namelijk de moeite waard zijn voor mensen en is het mijn verantwoordelijkheid om aan mijn eisen te voldoen. Anderen zijn immers ook zoals ze zijn, ik moet er - net als zij voor zichzelf - voor zorgen dat ik zo leuk mogelijk ben. Als ik niet leuk genoeg ben, is dat een resultaat van mijn eigen falen.

En dat hoort dus niet zo. Ik ben wie ik ben en daar moet de wereld maar genoegen mee nemen. Er zijn genoeg mensen die mij aardig, leuk, lief, sexy vinden. Dat ik verliefd ben op iemand betekent niet dat ik leuker, aardiger, liever, sexier voor hem hoef te zijn. Hij vindt dat sowieso wel, ongeacht wat ik daar aan doe. Dat moet vanuit hem komen, en niet vanuit mij. Waar het op neer komt is dat ik er niets aan kan doen als hij me wel of niet leuk vindt. Zoiets groeit nou eenmaal wel of niet. En wat hij (of zij) voelt, ligt buiten mijn bereik.

Kort verhaal nog korter; ik moet ophouden mezelf te meten aan maatstaven die ik denk dat anderen mij opleggen. Ik moet mezelf accepteren. En geloof het of niet, stiekem ben ik best wel de moeite waard!
03 apr 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van California
California, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende