42580/81 Nadat de verstoten echtgenote het nieuws

QQleQ

OVER HET
HUWELIJK VAN RAOUL VERNOMEN HEEFT,
ONTVLUCHT ZIJ HET KLOOSTER EN TREKT NAAR ROME
OM ER PERSOONLIJK BIJ PAUS ALEXANDER II
HAAR ZAAK TE BEPLEITEN!

Na een onderzoek kiest die heilige vader partij tegen het gehuwde stel?

Maar de tortelduifjes weigeren pertinent òm te scheiden en in 1064 wordt het paar geëxcommuniceerd, wat in de middeleeuwen gelijk-staat aan een civiele dood!

Maar ze trotseren moedig de boze bliksems van de Kerk èn ze blijven tégen àlle verwàchtingen ìn bíj elkáár!

Ná de dóód van Raoel in 1074, verzoent koning Philippe I zich met zijn moeder èn gééft háár de titel van koningin-moeder wéér...

Men verliest het spoor van Anna, waarvan wordt gezegd dat ze naar haar geboorteland teruggekeerd was, zonder hierover àl teveel historische bewijzen te hebben?

Volgens andere bronnen zou ze zijn begraven in de abdij van Villiers-aux-Nonnains in Cerny bij La Ferté-Alais (Essonne)!

Maar gezien ´t feit dat de abdij van Villiers slechts rond 1220 werd opgericht, dus zo´n 140 jaar na de verdwijning van Anna, is het moeilijk om deze versie bij te treden?

De Abdij werd vernield tijdens de Franse Revolutie, waar-door elke contrôle onmogelijk is geworden! De stenen van de abdij werden opnieuw gebruikt voor de bouw van woningen in de gemeente van La Ferté-Alais...

Reeds in de middeleeuwen was Anna een romantisch icoon van de vrije liefde geworden en vandaag inspireert zij nòg stééds zowel schrijvers als de populaire verbeelding en wanhopige minnaars...

In 1998 heeft Oekraïne haar herdacht met een postzegel en een jaar later werd er een standbeeld van koningin Anna van Kiev, een werk van Valentin Ivanovitsj Znoba, opgericht te Senlis. Één van de beste biografieën blijft ´La reine oubliée´ (De vergeten koningin) van de Oekraïense Olha Witochynska (Université Ukrainienne Libre, Paris-Munich, 1990).

liefdesverdriet verliefd
14 nov 2022 - bewerkt op 18 nov 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende