76. Heroism

Over heldendom gesproken. Een vriend van me die ik leuker vind dan ik toe durf te geven is morgen (technisch gezien vandaag) jarig. Vanwege een stoornis / afwijking heeft hij vrij weinig vertrouwen in de mensheid in zijn algemeen. Vandaar dat ik een beroep heb gedaan op al mijn aanwezige verenigingsgenoten vanavond om een donatie te geven voor zijn verjaardag. Hij moet namelijk een reis betalen van 350 euro aan het begin van komende maand. Hij kan niet meer afzeggen, omdat de reis al geboekt is. Dat is super dichtbij en vanwege omstandigheden kan hij geen werk vinden. Op het moment zit ik al op ruim 50 euro die ik heb opgehaald en nog ruim 70 euro die ik in het vooruitzicht heb liggen, dus al bijna de halve reis!

Ik hoop zo erg dat ik die reis voor hem makkelijker kan maken... Hij heeft al zo weinig vertrouwen in de mensheid, laat staan de mensen in zijn directe omgeving. Als hij het hierdoor makkelijker krijgt om zijn reis voor elkaar te krijgen is het mij meer dan waard.
Het voelt zo slecht om langs bekenden te gaan en geld te vragen, maar als ik morgen de blik in zijn ogen zie... Ik krijg er nu al traanoogjes van, hij gaat het zo ontzettend hard weigeren. Hij is er te trots voor, dat weet ik zeker. En dat is een van de redenen dat het me meer dan waard is. Hij is een van die mensen die liever heeft dat iedereen om hem heen het goed heeft, dan dat hij zelf zijn pleziertjes krijgt. Juist daarom verdient hij het zo ontzettend erg.

Jongen, deze is voor jou.
Gefeliciteerd.
22 feb 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van California
California, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende