A will to live?

In een film een mooi treffend zinnetje gehoord.
I don't have the will to live, but I don't have the wish to die either.

Eigenlijk is het vraagstuk wat nu nog steeds speelt, in ieder geval in mijn leven. Waarvoor leef ik? Ik werk toch om relaxed te kunnen leven, althans dat is altijd mijn filosofie geweest. Echter, heb ik eerder het gevoel dat het is omgedraaid. Soms zou ik wel willen dat we terug geworpen worden in de steentijd. Het is wel de makkelijke weg om verandering te forceren, in mijn leven en in de wereld.
Met alle respect, maar wij mensen zijn toch een stelletje sukkels. We maken alles kapot en hebben niet de wil om te veranderen zodat onze nazaten hier ook nog kunnen leven en genieten van deze prachtige planeet. We zijn solistisch, egoïstisch en materialistisch geworden. We maken 'graag' oorlog, slachten mensen af en doen een mislukte poging om ze te helpen waarbij eerder het tegenovergestelde bereiken.
Anderen trachten heil te zoeken in geloof, de zoektocht naar iets 'hoger'. Is het niet gewoon een excuus om zaken waar je geen invloed hebt goed te praten. In the name of God, we shall bring democracy. Het is eerder een andere vlucht om de realiteit te ontkennen.

Alhoewel ik me ook schuldig aan maak aan dit soort banaliteiten.
De zoektocht naar mezelf, vrede in mezelf en rust blijft voort duren. Gewoon zijn lijkt nog steeds een utopie.
x aan de wereld.
02 okt 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LeBelge
LeBelge, man, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende