'Bereid je dan maar voor!'

Paar maanden terug, alweer. Het was gezellig, ook al hadden ze verloren. Natuurlijk wilde ik genieten van het momentje alleen thuis. Hij was werken, kon niet komen, helaas. Toch vond ik het geen ramp. Het ging al minder en zo gezellig kon hij toch niet zijn met mijn vrienden. Iets wat ik altijd heel vervelend vond. Waarom kon ik wel zo gezellig doen met zijn vrienden, maar hij niet met de mijne?

Maargoed. We stonden na te kletsen, buiten, in de kou. Ik had het steenkoud, maar het maakte niks uit. Ik wilde blijven kletsen, het was gezellig. De rest van de groep was allemaal al vertrokken. Boos, verdrietig, moe; Nederland had verloren en lag eruit. Het kon bij ons de pret niet drukken, zulke voetbal fans waren we niet. En ben ik nog steeds niet trouwens.

Er kwamen aardig wat 'feiten' naar boven. Rare dingen werden er gezegd. We hebben gelachen, onwijs gelachen. Eigenlijk wilde ik iedereen vroeg weg hebben, ik moest de volgende dag vroeg op. Maar het was gezellig, we vergaten de tijd.

'Wanneer het uit is tussen jou en je vriend, bereid je dan maar voor'

Dat is wat hij zei. Ik moest erover nadenken. Het was laat, had een wijntje op, wat bedoelde hij hiermee? Maar als snel begon ik hard te lachen. Hij zei het zo serieus dat ik er om moest lachen. Ik lachte hem gewoon vierkant uit.

Na alles wat er is gebeurd. Na mijn gebeurtenissen op de basisschool. Na al mijn onzekere perioden....
Ik geloofde er geen zak van. En meestal, wanneer vrouwen zo'n compliment krijgen, ontkennen ze het omdat ze niet meer weten hoe ze zich moeten gedragen. Ze doen net alsof het niet zo is, terwijl ze stiekem van binnen weten dat het wel zo is. Maar deze keer bij mij, nee, ik lachte hem vierkant uit. Hij had het mis, hij had het heel erg mis!

Hoe kon hij gelijk hebben. Hoe kon hij inzien dat het op deze manier zou gaan?
Precies op dit moment. Het moment dat ik nog teveel met hem zit. Het moment dat ik het even gehad heb met mannen. Precies op dat moment heeft hij gelijk. Iets waarvoor ik hem een paar maanden geleden heb uitgelachen. Ik word bekeken...
08 sep 2008 - bewerkt op 08 sep 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LIEF!
LIEF!, vrouw, 16 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende