Bolluwoodsterren

Massaal welkom Bollywoodsterren
AMSTERDAM - Het ziet woensdagochtend zwart van de mensen in aankomsthal 4 op luchthaven Schiphol. Dranghekken en beveiligingsmensen moeten de ongeveer zevenhonderd aanwezigen op gepaste afstand houden van de rode loper, waarover een aantal Indiase acteurs zal schrijden. De Bollywoodsterren komen naar Amsterdam om de komende dagen het filmevenement van de International Indian Film Academy bij te wonen.




Foto: AP

Het publiek op Schiphol bestaat vooral uit meisjes en vrouwen. De meeste van hen staan al urenlang gespannen te wachten op hun idolen. "Ik ben vanochtend om half vier opgestaan", vertelt een vrouw. "Ik wilde vroeg hier zijn om te zorgen dat ik vooraan zou staan." Ze wil de grootheden uit de Indiase filmindustrie om een handtekening vragen en foto's van ze maken. Een meisje van twaalf jaar heeft andere plannen: "Ik wil kusjes geven."

Filmheld Amitabh Bachchan is de eerste ster die aankomt op Schiphol. De IIFA-voorzitter is niet voor het eerst in Nederland, maar een ontvangst als deze heeft hij niet eerder meegemaakt. Lijfwachten begeleiden hem door de gillende en fotograferende menigte naar een podium, waar hij de honderden enthousiaste fans toespreekt. "Ik hoop dat jullie veel plezier hebben dit weekend. Ik hou van Amsterdam!"

Hier en daar wordt een traan van geluk weggepinkt. Vijf uitverkorenen mogen hun idool ontmoeten. Als ze worden gekust door Bachchan stijgt er gejuich op. Een van de winnaressen stamelt: "Ik heb een film van u gezien en het was geweldig en mooi, zo mooi."



Bachchan verdwijnt lachend en zwaaiend over de rode loper naar buiten, waar een gereedstaande auto hem naar zijn hotel brengt. Het publiek is zichtbaar teleurgesteld over de vluchtige ontmoeting, maar kijkt alweer reikhalzend uit naar de volgende sterren die hun entree maken. Er blijft nog genoeg stemgeluid over om Abhishek Bachchan, de zoon van Amitabh, en Salman Khan zo mogelijk nog luider welkom te heten.

De komende dagen volgen nog honderden andere Bollywoodsterren die vanuit India naar Nederland reizen. Ze zijn in Amsterdam voor onder meer filmpremières, een cricketwedstrijd tussen Indiase en Nederlandse acteurs en de uitreiking van de IIFA Awards, ofwel de Indiase Oscars
09 jun 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Bounty
Bounty, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende