corpus callosum

Het corpus callosum ook wel de hersenbalk genoemd verbindt de linker en rechterhelft van de hersenen.
Agenese het niet of slechts gedeeltelijk aangelegd zijn van het corpus callosum is een zeldzame aangeboren afwijking.
De aandoening kan flink in ernst verschillen.
De ernstige syndromen treden op tijdens de vroege jeugd vaak als syndroom dus samen met andere klachten of gebreken zoals de Arnold-chiari malformatie of het syndroom van dandy walker, terwijl een lichte vorm van deze aandoening zich vaak bij jongvolwassenen openbaart.
Een van de eerste symptomen bij deze aandoening zijn gewoonlijk toevallen.In een later stadium kunnen voedingsproblemen en een vertraging van de motorische ontwikkeling voorkomen.
De patienten kunnen ook afwijkingen hebben van de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, zoals problemen met de oog hand coordinatie en met het visueel en auditief geheugen.
Bij meisjes kunnen acc en de toevallen samengaan met het zogeheten syndroom van aicardi. Hierbij treed ernstige verstandelijke achterstand met forse oogbeschadiging op.
Zo nu weten jullie over wat ik het heb en begrijpen jullie waarschijnlijk ook dat dit een enorme zware klap is voor ons.
Mijn dochter zal nu binnenkort in observatie moeten en danweer bang afwachten op die uitslagen.
Op het ogenblik voel ik me zo verdrietig , het is zo een lief en mooi meisje maar heeft het momenteel heel moeilijk. Op school heeft ze niet veel vriendjes en elke morgend huilt ze omdat ze liever wil thuis blijven. En daar sta je dan als moeder het liefst van al zou ik ze de rest van het schooljaar thuis houden maar spijtig genoeg hebben ze schoolplicht.verward
09 mei 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van babytalk
babytalk, vrouw, 52 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende