Dagboek voor Paniek

Lief Dagboek.

Schrijven is natuurlijk zo ouderwets, en op internet staat dat dit toch het beste is, een dagboek bijhouden.

Ik ben S. 20 jaar oud, en last van paniekstoornis. Dat betekent dat je veel angst en paniekaanvallen hebt en deze regelmatig voorkomen per dag of per week. Ik zal even omschrijven hoe dat voelt.

Het is vooral erg als ik na bed ga, dan voel ik me warm, gloei ik helemaal op en begin te zweten. Daarbij komt benauwdheid en hartkloppingen. Het gevoel kan je beter omschrijven als stikken of langzaam doodgaan. Dit zijn allemaal lichamelijke klachten die ik zelf mentaal aanricht. Niks ernstig dus.

Ik heb me nog niet laten checken, omdat het overdag vrij weinig voorkomt, maar laatste tijd word het veel vaker. Zoals nu was ik net even bij de Kruidvat geweest, en voelde me heel benauwd. Kon moeilijk ademen en moest af en toe heel diep zuchten zodat ik wat meer zuurstof kreeg. Me borst doet ook pijn, maar probeer er zo min mogelijk op te letten.

Het beste is om niet alleen te zijn, dan heb ik afleiding en denk er dan niet aan. Maar laatste tijd is het zo heftig dat ik zelfs in gezelschap een paniekaanval heb. Soms ben ik het ook de hele dag door. Misschien is het toch tijd voor de dokter, maar wil me er niet aan wagen, bang dat ik zo gestempeld word als een gek of mentaal zieke. Want ik ben verder helemaal in orde.

Ik hoop dat een dagboek bijhouden mij helpt om de oorzaak te vinden. Ik hoop daarbij ook dat de paniekaanvallen weg zullen gaan en ik gewoon weer het leventje kan lijden dat ik was gewend. Graag zie ik reacties tegemoet.

Tot ziens!

16 jan 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van dameblanch
dameblanch, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende