De Hel Namens: De Tijd Vòòr Pasen

Voor ik begin:ik heb dit in word geschreven, het origineel is vol met verschillende grotes en vol met bald italics en normaal. ziet er een heel stuk beter uit en vlotter met lezen. wie het wil moet het alleen maar zeggen ik stuur het wel.

Het mysterie begint hoogst onschuldig in één of andere winkel, die anders failliet zou gaan, waar langzaam maar zeker kleine ronde kut smakende chocolaatjes gewikkeld in verschillende vrolijke kleuren aluminiumpapier tevoorschijn komen. Paaseitjes noemen ze dat. Binnen de kortste keren komen deze gestaltes ook in de vorm van hazen voor, en voordat je het weet landen ze als een zak zout bij je thuis.
Alsof dat nog niet genoeg was, ontwikkelt je moeder een onverdragelijk gedrag te danken aan deze geniaale winkel. De definitie voor onverdragelijk gedrag is simpel, namelijk: het kopen van kleine ronde kut smakende chocolaatjes gewikkeld in verschillende vrolijke kleuren aluminiumpapier, kleine kut smakende hazenvormige chocolaatjes gewikkeld in verschillende vrolijke kleuren aluminiumpapier en grote kut smakende hazenvormige chocolaatjes gewikkeld in verschillende vrolijke kleuren aluminiumpapier.
Dames en heren gerustgesteld. Dit is alleen maar het begin. De situatie escaleerd drastisch.

Paaseitjes, paashazen, groene paaseitjes, staanden hazen uit stro, massen van gele en oranje bloemen, rode paaseitjes, servetten met paasmotieven(met namen paashazen en paaseitjes), nog meer paashazen, nog meer paaseitjes, t-shirts met hazen, mensen verkleed als hazen, keukenrollen met paasmotieven, tafelbekledingen met hazen en eitjes, advertentiemensen in lelijke paashazenkostumen die massa’s kleine ronde kut smakende chocolaatjes gewikkeld in verschillende vrolijke kleuren aluminiumpapier uitdelen, blauwe paaseitjes, witte paaseitjes(oh wacht dat zijn toch de normale eieren..), nog meer hazen en eitjes en mandjes, paastakken, paasstollen, kaarten, sokken, ondergoed, sieraden, schriften, taarten, lakens en cd’s met paasmotieven(met name paashazen en paaseitjes), nog meer gekleurde paaseitjes, massen paashazen en paastakken en nog meer kleine ronde kut smakende chocolaatjes gewikkeld in verschillende vrolijke kleuren aluminiumpapier. Degoutant.

Leraren ontwikkelen een door psychologen aangeraden gedrag de leerlingen met, kleine ronde kut smakende chocolaatjes gewikkeld in verschillende vrolijke kleuren aluminiumpapier, te belonen. En daar het bijna pasen is, is het ook wel goed kaarsen in de klas aan te steken, waarin, zodra de leraren de klas verlaten, marshmallows worden verbrandt, die stinken als de pest. En er zijn natuurlijk ook nog zulke leerlingen die het nodig hebben kuikengeluiden te maken zodra iemand voorbij loopt(get a life), of het aantrekken van paashazenoren(someone get me a doctor), of het kopen van alcoholflessen met paasmotieven(met namen paashazen en paaseitjes), of het bezoeken van paasfeesten(beter bekend onder de naam komazuipenpaasfeesten), of het maken van papiervliegtuigen met paashazen en paaseitjes.

Maar niet genoeg, iedereen is hypnotiseerd door de paaswaan.
Moeders, leraren, leerlingen, broers, vaders, zussen, singles, getrouwden, daklozen, verloofden, bedelaars, wildvreemden, het enige aan wat we te kort komen zijn paashazen met paaswanen, alhoewel het grootste deel, van de tijd vòòr pasen, aan hun besteedt is. De meeste mensen(die met paaswanen dus) zeggen:“Ze zijn alleen maar verlegen.”
Ik zeg:”Ten eerste kunnen ze niet onderscheiden tussen hazen en paashazen, wat ten gevolg heeft dat ze hun eigen ras niet kunnen onderverdelen. Ten tweede is het enige echte verschil de naam, dat betekent dat de hazen een stuk intelligenter zijn als de mensen met de paaswanen.. Als allerlaatst, ze walgen er net zo veel van als ik. Definitie(Ik): Mens zonder paaswaan, antipaaswaanmens, paaswaanterrorist(scheldw.).

Het mysterie heeft nog een andere zijde die we zijn vergeten. Paaseitjes. Zover ik me kan herinneren zijn eieren wit of bruin(tenminste worden ze bruin genoemd, het is eerder een huidachtige kleur, maar dat terzijde). De paaseitjes zijn, traditioneel gezien, witte of/en bruine eieren die donkerrood geverfd worden. Tegenwoordig vinden mensen het nodig hun huis met verschillende kleuren geverfde eieren, die ze in de winkels kopen, “op te peppen”.
De traditie is weg, degene die het waagt donkerrrode geverfde eieren te maken(nee rode eieren kun je niet meer kopen, ze zijn niet meer “in” ) wordt uitgelacht. Waarom? Het is niet zo dat roze, gele, blauwe, of groene eieren er beter uitzien, laat staan smaken, integendeel. Zodra je ze ziet komt alles wat je hebt gegeten in je hoog, dat mensen ze nog KUNNEN eten begrijp ik niet(ik ben namelijk paaswaanvrij).
Ik vraag me ook echt af waarom niemand op het idee gekomen is zwarte paaseitjes te produceren. Te donker, te triest? Onzin, net zo’n grote onzin als paarse paaseitjes.
Het komt nog erger. Deze gekleurde paaseitjes komen niet één week vòòr pasen in de winkels maar maanden ervoor. De paaswaanmensen eten dan ook elke dag paaseieren, ze beklagen zich dat ze te dik worden, en vragen me tot overmaat van ramp waarom ik zo’n hekel aan ze heb(dubbelzinnig). Wat ik nooit zal verstaan is hoe deze mensen nog met pasen paaseitjes kunnen eten. En men moet bedenken dat dat niet het einde is, nee het gaat door totdat Pinksteren komt.
Ik kan nu al geen paaseieren meer zien, MAAR ik verheug me op pasen WANT dan kan ik eindelijk weer donkerrode paaseitjes zien. Zucht, ik heb ze zo vermist.

In de laatste maand zijn wc-rollen in ons huis gekropen. Natuurlijk geen normale nee, maar wc-rollen met paasmotieven(met namen paaseitjes en paaskuikentjes). Een kleine mededeling:dit is geen hallucinatie. De situatie is momentaan zo: tot en met de zomervakantie zal ik het genoegen hebben mijn allerwaardevolste met paaseitjes en paaskuikentjes af te vegen.
Het enige wat we ontberen zijn auto’s met paashazen, paaseitjes, en paaskuikentjes, alhoewel ik herinner me zo’n auto vorige week gezien te hebben. Een lelijk eendje.

Vrolijk Pasen
04 apr 2007 - bewerkt op 04 apr 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van efro
efro, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende