Een ander soort pizza**

Veel mensen denken altijd heel moeilijk over koken. Mensen willen altijd heel ingewikkeld doen en dat kost vaak ook veel tijd. Dat staat veel mensen tegen en dat is dan weer de reden waarom ze het niet leuk vinden.
Als mensen wat nieuws willen eten dan denken ze vaak aan nieuwe recepten maar ik vind dat niet nodig. Waarom kun je bestaande recepten niet aanpassen en daardoor een heel ander gerechte op tafel zetten.

Als ik een recept lees in een kookboek dan is het voor mij vaak een richtlijn maar ik hou me er al zelden aan. Ook als ik iemand zie koken op tv en hij of zij gebruikt bepaalde ingrediënten die ik niet zo lekker vind dan ben ik in mijn hoofd al op zoek naar een vervanger.
Soms maak ik eerst het gerechte helemaal na zoals het hoort maar meestal niet want gaan de weg bedenk ik me dan dat is het liever op een andere manier doe of iets anders er nog extra door heen.
Door iets weg te laten of iets bij te voegen kan je opeens een heel anders gerecht op tafel zetten.

Soms ben ik gemeen en wil ik mensen bepaalde dingen laten eten waarvan ze zeggen dat ze het vies vinden. Ik vind dat namelijk een denkt fout van mensen want het is niet het ingrediënt dat mensen vies vinden maar vaak de bereiding. Bepaalde ingrediënten roepen ideeën en gevoelens op bij mensen waardoor ze het niet eens de kans geven om het te proberen. Om eerlijk te zijn heb ik dat ook heel lang gehad maar tegenwoordig wil ik het altijd wel proberen want stel je voor dat ik het wel lekker vind. Helemaal als ik bij iemand eet of ergens ga eten dan probeer ik me altijd open te stellen voor nieuwe dingen en ook al beviel het ingrediënt de vorige keer niet dat betekend niet dat het deze keer ook het geval ik.

Het gaat er mij niet om dat mensen zeggen dit vind ik lekker en nu wil ik elke week eten.
Als mensen zeggen dat ze het minder smerig vinden dan ben ik al blij want ze hebben het geprobeerd en het beeld wat ze hadden is positief veranderd.

Als mensen allergisch zijn voor iets dan kan je daar weinig aan doen behalve oppas dat je het ingrediënt niet gebruikt door een recept heen.
Ik probeer dan altijd naar een vervanger te zoeken zodat mensen wel kunnen genieten van een gerecht. Mensen kunnen het dan vaker gebruiken als ze het ingrediënt moeten gebruiken waar ze allergisch voor zijn. Ik ben wel van mening dat er altijd wel een vervanger is voor het ingrediënt en soms kan je het ook weg laten omdat het niet echt iets toevoegt.

Door dat iemand in mijn omgeving allergisch is voor tomaat ben ik opzoek gegaan naar een vervanger er voor. Dat is heel erg gemakkelijk want gegrilde paprika zonder hun velletje zijn een perfecte vervanger maar het is een heel gedoe om het te ontvellen en uit een potje vind ik maar niks.
Je kunt het heel gemakkelijk een saus van maken als je ze in een blender doet maar ze ergens mee vullen is ook zeker een aanrader.

Je kunt er een pasta of pizza saus van maken maar na dat een aantal keer gedaan te hebben wilde ik wat nieuws doen. Met als uitdaging zonder tomaat of gegrilde paprika een pizzasaus maken.

Zie hier het resultaat.




Zoals jullie kunnen zien heb ik bij de 1ste foto de helft bestrooi met kaas omdat ik niet wist of het zonder misschien beter zou smaken.

Op de 2de foto vroeg ik mij af of bepaalde kruiden misschien meer zouden toevoegen. Ik kan jullie nu vertellen nee het voegde niet meer toe maar los daar van was het wel lekker.

De saus had ik gemaakt met verschillende kruiden met een klein beetje verse vruchtensap om het vloeibaar te maken.
Ik heb kruiden gebruikt die ik in huis had en waarvan ik weet dat ik ze lekker vind want het belangrijkste is van eten is dat het lekker moet zijn vind ik.

Mensen ga nieuwe dingen uitproberen met gerechten die jullie regelmatig maken.
Voeg iets toe aan een gerecht of vervang het met wat anders of laat het helemaal weg.
Denk aan het stukje vlees wat je er altijd bij doet of een bepaalden kruiden die je gebruikt.
22 feb 2013 - bewerkt op 03 jan 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende