Van mezelf vind ik dat ik geen vis lief hebber ben want de meeste soorten vis vind ik niet zo lekker of de manieren hoe ze bereid waren vond ik niet lekker.
Toch is er een soort vis en bereiding die ik altijd lekker heb gevonden. Wat mij de laatste jaren is opgevallen dat ik niet alleen ben die er zo over denkt.
De meeste mensen die niet van vis houden vinden kibbeling wel lekker.
Aangezien ik om de zoveel weken wel eens kibbeling haal bij de visboer begon ik mezelf eens af te vragen of ik dat zelf niet eens kon maken.
Ik heb het volgende recept heb in grote lijnen gevolgd.
Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over. Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken tegelijk in 3 tot 4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Alleen heb ik geen sinaasappelsap gebruikt omdat het simpelweg niet in huis had en ik plaats van kabeljauw heb ik tilapiafilet gebruikt. (veel goedkoper)
In mijn beslag heb ik kruiden toegevoegd onder andere paprikakruiden en een klein beetje chilipoeder.
Het beslag in de kom en de tilapiafilet ik stukken gesneden.
De zelf gemaakte Kibbeling
Als het net uit de wokpan of frituurpan komt bestrooi ik het met patat en frites kruiden van stegenman
Overigens haal je uit 2 filet stukken 3 riante porties. Het is even een werkje maar mensen het echt de moeite waard om het eens zelf te proberen en het kost een stuk minder dan een portie bij de visboer!
Voor iedereen die denkt dat alles bij mij altijd goed gaat. Dat is echt niet het geval vaak genoeg mislukt het ook bij mij en vaak weet ik er dan nog wel een draai aan te geven waardoor het nog te eten is. Achteraf ga ik dan op zoek wat er mis is gaan en probeer dat dan aan te passen.
Uienringen
Wat er hier mis ging was dat de verhouding van mijn beslag was te dun voor de uienringen.