Eend met whisky voor 6 personen
Een eend van ongeveer 5 kilo
Twee flessen met schotse whisky,
Spekreepjes en een fles olijfolie
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout
De oven voorverwarmen op 180 graden
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky,
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schaal leggen
Het tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky leegdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee glaaven vubben met whisky.
De glaven leegdrinke en de scherven van et eerste glav oplaapen
Nog een half glav insjenke en opdlinke
Na een half uur de hoven opedoen om de eend te siekken.
Blandwondezallef uit de padkamer ganale en ob de povekant van de linkerhand doen.
Denove nen sgopje geve.
Twee glave wisskiinsjenke en tmiddeste gav leegdwinke.
Denove ope doen naaaadat ut eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke
De blantwondezallef opde binnekant van de rechterhand doen ende eend oprape
De eend nogis oprape en met nen andoek de blantwondezallef van de eend vege
De hande ontvette met whisky en de tupe zalluf weer oprape
Tkappote glazopvege en deend trug in dove doen
De eend oprape en dove eerst opedoen
De twwwede fles whisky opedoen en overeindzette
Opstaan van de vloer ent vetspek onder dekas vege
Nogis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte.
De fles op de grondzette.
Uide fles dllnke want de glave zijnop of kaapot
Deoven afsette, deooge sluiten en omfalle.
en dan... eetsmakelijk