examenstress

Het zijn examens. Veel last van examenstress heb ik niet. Als het wel zo is, merk ik er niet veel van. Maar vanmorgen voelde ik me toch vreemd. Morgen heb ik een heel belangrijk examen. Het kan ook gewoon toeval zijn. Kan duizeligheid een symptoom zijn van stress? Waarschijnlijk wel, maar het kan ook van vele andere dingen het gevolg zijn.
Tijdens de examens ben ik de persoon die alles al op voorhand heeft geleerd en totaal geen stress heeft. Behalve voor 1 vak dat ik steeds uitstel tot de dag voor het examen, omdat het te moeilijk is.

Op het moment dat ik het examenlokaal binnenkom, kijk ik eerst 5 minuten rond. Zo kan ik eerst rustiger worden voor ik aan de vragen begin. Hoewel ik niet onmiddellijk begin, ben ik toch steeds als een van de eerste klaar. Herlezen doe ik niet. Ik weet dat ik dat beter wel zou doen, maar als ik klaar ben, heb ik geen zin om mijn antwoorden te bekijken. Natuurlijk check ik wel nog eens of alles ingevuld is. Op de plaatsen waar niets staat, schrijf ik dan gewoon iets op. Vaak is dat dan echt onzin, maar de hoop op een half puntje is te groot.

Veel van mijn vriendinnen vinden deze periode wel echt een hel. Ze hebben zoveel stress dat ze willen ontspannen, wat ik overigens goed vind, maar ze blijven ontspannen tot net voor het examen. Natuurlijk hebben ze dan veel stress. Daarom zeg ik ze steeds dat ze om die stress te minderen, moeten leren. Als je iets goed kent, heb je namelijk veel minder stress. Daardoor kan je alles ook beter onthouden.

Mijn tip tegen examenstress is dus: leren!
13 dec 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van xjustelle
xjustelle, vrouw, 25 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende