heeeelluuppppp!!!!???

Lieve mensen, ik hbe een klein beetje hulp nodig, ik meot een eigen vorstelling maken. nu heb ik al een stukje geschreven maar ik kom niet verder. willen jullie me helpen door te reageren met ideeën zodat ik die in mijn verhaal kan verwerken? pleasee!!!
Proef Proeve
Titel: Dit is MIJN leven, MIJN lijf.


Muziek:
Muziek van het hart
Blijf bij me

Piano
Gitaar

Vormgeving:
podium word verdeeld in 2 delen, het ene deel is de slaap kamer van mieke en het andere deel is de woonkamer/keuken. Er is een scheiding doormiddel van een deur die werkelijk open en dicht kan.



Personages:
Mieke
Emmett
vader


Mieke is een creatief meisje dat lekker haar eigen gang gaat. Maar tegelijker tijd zit ze ook erg met zichzelf in de knoop, ze is lang niet altijd tevreden met zichzelf. ze krijgt een eigen leven en gaat zelf beslissingen nemen. Is ze verliefd op Emmett en vindt ze dat haar vader te veel drinkt? Steunt hij haar wel genoeg in de dingen die ze doet en die ze wil?


Vader is een man die wel van een drankje houd of beter gezegd net iets te veel drinkt. Niet zo god wat hij met zijn dochter aan moet nu zij haar eigen leven krijgt en zelf beslissingen kan nemen. Hij begrijpt haar niet zo goed en vindt Emmett maar niks omdat hij hem niet zo goed kent.


Emmett is een zachte jongen die bezig is te veranderen vaneen stoere jongen naar een jongen die niet bang is om zijn gevoelens te tonen tegenover zijn vrienden. Zijn vrienden vinden dit maar niks dus zoekt hij steun bij het meisje dat hij eigenlijk wel leuk vindt. Alleen weet hij niet zo goed of de gevoelens wederzijds zijn.



Dit is MIJN leven, MIJN lijf!!!!

Mieke: De spiegel, Met tegenzin, elke keer weer!
Elke keer weer kijk ik met tegen zin in verdomde spiegel.
En hoor ik weer de stemmen van toen!

Je hoort stemmen:
ben jij niet een beetje dik? Vindt je jezelf niet lelijk?
Je bent zielig weetje dat? Je moet echt afvallen hoor! Wat heb je met je haar gedaan?!
Die kleding kan echt niet! Etc.etc.etc.

Mieke gaat voor de spiegel staan en bekijkt zich zelf aandacht en zegt met een onzekere stem: ben ik echt te dik? Zo lelijk ben ik toch niet of wel? Hoeveel kilo zou er vanaf moeten? En mijn haar zit toch gewoon zoals altijd? Dit is gewoon mijn lievelings trui,misschien moet ik maar eens nieuwe kleren gaan kopen.(in eens kijkt ze verbaast)NEE Mieke, je bent wie je bent.en je blijft zo!! Ze moeten je maar nemen zoals je bent! (even rust en gaat nar een paar handelingen weer verder,onzeker) maar er kan toch wel een klein dingetje veranderen? Alleen mijn haar misschien? Of juist mijn …..

Vader: (roept vanuit de woon kamer)
MIEKEEE!
Ik heb wat boodschappen nodig! Kan jij dat ff halen?
Tis maar kaas en melk en ook nog een 2 flessen rode wijn ,je weet wel dezelfde als altijd. en wil je voor mij ook nog ff sigaretten mee nemen?


Mieke: (ongeintresseert)
Jaaa prima. Momentje..

Vader: (ge irriteert)
Ik wil graag dat je NU gaat!

Mieke: Jaja ik ga al..

Mieke trekt haar jas aan en hinkelt op 1 been weg terwijl ze haar 2e schoen aan trekt.
Als Mieke weg is schenkt vader nog een glas wijn in. Hij gaat weer zitten en op dat moment gaat de bel. Emmett staat voor de deur. Zodra vader de deur open heeft loopt Emmett metteen naar binnen. Vader kijkt verbaast!




Emmett: Ik moet Mieke spreken, waar is ze? Is ze op der slaap kamer?
(Emmett loopt haar slaapkamer binnen en ziet dat ze met bordmarker iets op de spiegel heeft geschreven)

op de spiegel staat een gedicht(een gedicht aan haarzelf)geschreven door haarzelf. Dat eigenlijk duidelijk maakt dat ze totaal niet tevreden is over wie ze eigenlijk is.

Vader: En jij bent?

Emmett: ik ben Emmett , een vriend van uw dochter. We kennen elkaar al vanaf de basis school weet u nog?

Vader: owh ja emmett.. een vriend of de vriend?

Emmett: uhm een vriend meneer. Mieke en ik zijn alleen heel goed bevriend!

Vader haalt zijn schouders op en gaat weer in de woonkamer zitten om zijn wijntje verder op te drinken. Emmett sluit de deur tussen de woonkamer en de slaapkamer en leest het gedicht dat op de spiegel staat hardop. Als hij klaar is veegd hij het uit en schrijft.

Mieke is meisje,
een heel lief meisje.
Het meisje dat ik al heel lang ken.
En ze is leuk zoals ze is.
Dat moet niet veranderen
door mensen die jij niet kent.
( ofzoiets liefs/aardigs)

Emmett legt de stift terug en op dat moment komt Mieke de woonkamer in lopen.

Mieke: Ben ik weer!

Vader: die vriend van je is in je kamer.

Mieke : wie?

Vader: ja weet ik veel

Mieke kijkt haar vader vreemd aan en rent naar haar slaapkamer. Ze gooit de deur open en ziet emmett bij de spiegel staan. Ze leest het gedichtje en lacht.
19 okt 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MeMi
MeMi, vrouw, 30 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende