het gras is altijd groener aan de overkant, toch?

Als je huishoudelijke apparaten niet doen wat jij wilt dat ze doen, pak je de handleiding erbij. Met een handleiding zijn ze opeens niet zo stoer meer en met een druk op de juiste knop doen ze precies weer wat jij wilt dat ze doen. Als het apparaat toch vol blijft houden, regel je gewoon voor een reparateur. Een reparateur kan wonderen verrichten bij zo’n apparaat.. Alsof ze precies weten welke woordjes ze moeten influisteren. Sommige apparaten zijn eigenwijs en blijven (ondanks de reparateur met z’n lieve woordjes) toch hun eigen ding doen. Wanneer dat gebeurt, is het tijd voor maatregelen. Je zet je apparaat bij het grofvuil & gaat op zoek naar een andere. Je gaat zelfs opzoek naar een mooiere, een betere. Ondanks dat het arme ding al die tijd jou behoeftes heeft vervuld, zal je zonder enig schuldgevoel een nieuwe aanschaffen.

En nou moet je niet meteen denken dat ik gek ben, maar gaan relaties tegenwoordig ook niet zo? Je bent blij met dat wat je hebt, de eerste paar maanden tenminste. Daarna word het een soort vanzelfsprekendheid dat je samen bent. De dingen die je eerst zo blij maakte, zijn nu gewoontjes en uiteindelijk zullen er minpunten tevoorschijn komen. Dan ga je als een gek opzoek naar handleidingen. Langs boekhandels en bibliotheken, opzoek naar IETS wat de minpunten kan verklaren. En als dat niet voor antwoorden zorgt, dan wordt de telefoongids erbij gepakt. Opzoek naar reparateurs. Relatie-reparateurs, want zelf kom je er blijkbaar niet meer uit. Er wordt grondig gezocht naar het probleem wat kortsluiting heeft veroorzaakt, want het probleem moet toch ergens zitten. Als dat zelfs geen zin meer heeft, blijft er nog maar één ding over; bij het grofvuil zetten (oftewel: dumpen). En dan is het tijd om op zoek te gaan naar een andere. Je gaat opzoek naar een betere, een mooiere. Zonder enig schuldgevoel.

En als je vervolgens niemand kan vinden die kan tippen aan de vorige, zal je weer terug vallen. Je zal verlangen naar dat gene wat zo vanzelfsprekend werd. Je zal zelfs de minpuntjes gaan missen.

Het gras LIJKT alleen maar groener...!
27 dec 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van EMK90
EMK90, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende