Hulp nodig/tips

Hallo iedereen,

Ik heb een vraag of jullie misschien nog tips hebben voor mijn vriendin of weten hoe ik haar goed kan helpen, ze zit hier zelf ook op MD (jadith1) en wellicht leest ze dit maargoed dat maakt mij nu even niet uit.

Het gaat echt niet goed met haar, ze zit heel erg in de put en ja ik maak me zorgen om haar.
Ik probeer haar op alle manieren te helpen, maar het helpt allemaal volgens mij niet.

Ze is verslaafd aan snijden (automutilatie), nu heeft ze het al bijna 2 maanden niet meer gedaan alleen ze heeft hele sterke neigingen en voelt zich echt niet goed. Ik deed het ook en samen hebben we een afspraak gemaakt om het tenminste 2 maanden niet te doen om zo samen te stoppen, mij gaat dat wel redelijk goed af.
Het probleem is dus dat ze mede-daardoor erg in de put zit.

Ook heeft haar beste vriend haar "vernederd" via Facebook, hier zat ze ook erg mee, terwijl ze altijd voor hem klaar stond en wij/zij ervoor hebben gezorgd dat die vriend geen zelfmoord ging plegen.

Daarnaast heeft ze heel veel gezeur thuis, haar ouders zijn echt té beschermend (dit zegt o.a. mijn moeder ook). Ze mag bijna niet weg van huis, we mogen elkaar maar 1 keer per 3 weken zien, niet langer dan een uur boven zitten samen en 's ochtends bijvoorbeeld niet te lang bij elkaar in bed liggen. Bij elkaar slapen mag sowieso al niet en mocht ik dichterbij haar komen wonen mag ze niet een heel weekend bij mij blijven. Daarnaast mag ze niet teveel boven zitten, terwijl ze rust nodig heeft en ze het gewoon moeilijk heeft, niet teveel op haar mobiel of laptop. Dit is ook lastig omdat we al niet heel erg veel praten op het moment en als ze dan 's avonds ook nog beneden moet zitten zonder mobiel is het al helemaal moeilijk. Als ze naar bed gaat moet ze altijd haar mobiel beneden laten van haar ouders overigens.

Gisteravond had ze met de kindertelefoon gechat en gebeld (sowieso een enorme stap vooruit wat ik heel goed van haar vond), daarna voelde ze zich ook beter maar dankzij haar moeder is ze nu alweer terug bij af. Vanavond heeft ze een verjaardag en ze zij zelf al dat ze er geen zin in had omdat als ze boos is ze veel gaat drinken (teveel). Daar zie ik nu ook wel een beetje tegenop maar ik zal het vanavond wel afwachten.

Dit allemaal is natuurlijk ook niet heel erg bevorderlijk voor onze relatie.

Even voor de duidelijkheid, we zijn beide bijna 18.

Samengevat wat er nu aan de hand is: ze zit heel erg in de put, ze weet het allemaal niet meer, wil snijden en voelt zich totaal niet goed.

Ik ben sowieso van plan om over het e.e.a. met haar ouders te praten, hier hebben we het al samen overgehad. Ook heeft ze contact met mijn moeder (die is counsellor/psycholoog etc.).

Hebben jullie tips of adviezen hoe ik haar kan helpen of tips voor haar?

Alvast bedankt!
28 sep 2013 - bewerkt op 28 sep 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van xreaper
xreaper, man, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende