'Ik hou van je'

Één van dé meest gesproken vier woorden bij iedereen tegenwoordig zijn wel ‘Ik hou van je’. Jongeren zeggen het af en aan zonder dat er een betekenis achter zit. Ze vinden iets leuk, iets spontaan of iets zo goed van iemand dat ze het er zomaar uitgooien als of het niets is.
Als of het een alledaags normaal onderwerp is zoals het weer beginnen ze erover, en het ergste is, vele zeggen het zonder dat ze het menen. Sommige jongeren merken niet eens dat ze het zeggen omdat het een gewoonte is geworden om in bepaalde situaties te gebruiken.

Voor de meeste jongeren maakt het niet uit. Ze vinden het ‘complimentje’ leuk en doen het zelf ook regelmatig tegen allerlei mensen die het volgends hun ‘verdienen’.
Maar natuurlijk. Ik ken ook mensen van wie ik zeg ‘Ik hou van hem/haar.’ Maar er is een groot verschil waar ik mij verschrikkelijk aan erger.
Als ik tegen mensen zeg dat ik van ze hou of ik voel het dan is het gemeend. Niet op een verliefde manier maar op een manier zoals je van je familie houdt. Het gevoel dat je goed met die persoon op kan schieten, alles aan die persoon kwijt kan en veel plezier met die persoon kan beleven.

Wanneer mensen tegen mij ‘Ik hou van je’ zeggen door iets spontaans wat ik heb gedaan of heb gezegd. Of gewoon om geen enkele goede reden. Raak ik in een tweestrijd.
Vele meiden van rond mijn leeftijd zeggen het ook vaak. En bij sommige heb ik wel de gedachte van ‘Die heb ik altijd wel zien zitten.’ Dan raak je verward.
'Meent ze nou wat ze zei? Dat kan toch niet? Waarom zou ze het nu pas/al zeggen?' Velen vragen poppen in mijn hoofd.
Eigenlijk altijd ga ik dan af op het gevoel die het fijnst voelt. Meestal is dat ‘Ze meent het! Ze vind mij leuk!’ Maar die zijn vaak niet waar.

Ik ga mij zelf anders gedragen en probeer dichterbij te komen, zowel lichamelijk als geestelijk. Je kan begrijpen wat dat doet met de persoon die mij een verkeerd gevoel heeft laten geven. Die denk ook van ‘Waar is hij mee bezig? Hij doet niet als altijd.’ Negen van de tien keer resulteert dit in afstand nemen, ruzies, vriendschap verbreken of genante situaties.

Ik vertel dit verhaal omdat ik weet dat vooral veel mensen rond mijn leeftijd hier wel is mee te maken heeft gehad. Ook om mensen die dat niet hebben proberen te realiseren dat mensen echt zo kunnen denken. Misschien ligt het wel aan de mensen die de verkeerde ideeën in hun hoofd halen dat ze beter moeten nadenken maar vaak kan je niet anders denken, vooral niet als die ene persoon die het tegen je heeft gezegd heel bijzonder is voor je. Dus pas op met de zin ‘Ík hou van je.’ Het is lief en leuk, maar het zijn vier krachtige woorden. Gebruik het alleen als je het echt 100% meent.
30 jun 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Fbdc
Fbdc, man, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende