Intake Ra-medical

Vandaag naar Ra-medical in Beverwijk geweest.

Eerst een powerpoint presentatie gehad in groepsverband.
Nou ja groepsverband, we waren met z'n tweeen.
Een meneer die in belgie voor een gastric bypass gaat. Hij heeft alle onderzoeken al gehad en kan zo geopereerd worden. Maar de verzekering heeft het afgewezen. Hij is nu doorverwezen naar Ra-medical. Geen idee waarom. Waarschijnlijk voor een extra beoordeling en begeleiding.

Powerpoint was heel helder. Goede uitleg over verschillende mogelijkheden. Daarbij werden de voordelen, nadelen en risico's benoemt. Ook werd heel goed aangegeven dat de operatie een hulpmiddel is. Daarnaast moet je het vooral zelf doen. Gezond eten en bewegen.

Na de powerpoint individuele gesprekken gehad. Het wordt voor mij een maagband.
Ik ben niet dik genoeg voor gastric bypass. Gek als je zoveel overgewicht hebt en dan niet dik genoeg bent. Ik heb een BMI van 42 en verder nog geen gezondheidsklachten. Voor een gastric bypass moet je minimaal een BMI van 50 hebben. Nou ja we doen het er maar mee.

Ra-medical gaat alles indienen bij het ziekenfonds en daarna wordt ik opgeroepen voor de operatie in Hoogeveen. Alles gaat dan in een keer. De vooronderzoeken en gelijk dezelfde dag de operatie. Als alles goed gaat mag ik de volgende dag naar huis.

Wel moet ik twee weken voor de operatie op een soort pre-dieet. Veel eiwitten en weinig vet. Dit om de lever wat te laten slinken zodat de chirurg beter bij de maag kan.

Spannend spannend.

Ik vind het nog steeds doodeng maar sta er achter.
En wie weet ben ik volgend jaar wel super slank...OK!

Hou jullie op de hoogte


28 apr 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van titoo
titoo, vrouw, 44 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende