Introvert VS extravert

Ik ben een introvert persoon, ik vind het heeeerlijk om in m'n eentje lekker in een rustige ruimte te zitten.

Ik wil graag maatschappelijk werker worden, dat is dus een sociaal beroep. Ik hoop dat mijn introversie niet een groot probleem wordt. Ik denk dat het in het beroep zelf totaal geen probleem zou zijn, maar alleen de weg ernaar toe maakt me zenuwachtig .. Groepsprojecten vind ik echt afschuwelijk maar dat is helaas dagelijkse kost op het hbo.

Ik ben totaal niet socially awkward, maar ik vind het gewoon niet fijn om te praten, ik heb ook nooit wat om te zeggen, tenzij ik echt iemand heb waarmee het klikt, oh dan kunnen we uren lang aan een stuk door praten hoor. Vaak bestaan mijn vriendschappen uit mensen die ook redelijk introvert zijn. Dat vind ik fijn. Ik had op de middelbare school een goede vriendin waar ik altijd naast zat, zij was ook introvert. We praatte nooit veel met elkaar, eigenlijk bijna nooit in de les tenzij we daar de gelegenheid voor kregen. En het was geweldig. Ik had ook een goede vriendin die extravert was, damn, zij praatte aan een stuk door onder de les xD Godsamme ik moest zo vaak zeggen ''pls M. ik wil opletten.''

Op de opleiding TP waren er ook redelijk veel extraverte mensen, 1 op 1 kon ik het prima met ze vinden hoor. Maar in een groep.. Nehh.. Zo werkt het eigenlijk ook met mijn familie. Mijn hele familie is extravert en om dan als enige introvert te zijn is geen pretje. Ik krijg vaak de vraag ''Waarom ben je zo stil?'' ''Is er wat?'' ''Vermaak je je wel?''

Vaak ga ik op feestjes soms gewoon even op een kamer zitten in m'n eentje om te genieten van de stilte en van het meubilair. Gewoon, even, lekker fijn. Daarna weer verder met het feest.

Ik weet niet in hoeverre ik introvert ben, 1 op 1 kan ik dus prima een gesprek aangaan, vooral als het klikt, ik kan ook prima een presentatie voor de klas geven, dat vind ik zelfs wel leuk. Maar in grote groepen vind ik het altijd lastig om mijn eigen draai te vinden, ook word ik altijd heel moe van grote groepen (verjaardagen)
In de laatste jaren heb ik ook geleerd om te acteren tijdens een gesprek, dit helpt een beetje tegen de vermoeidheid omdat ik voor mijn gevoel toch niet helemaal sociaal bezig ben.


06 apr 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sheepy
Sheepy, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende