is het slecht

om tegen mensen te liegen? om veel snoep te eten? om te liegen tegen je ouders? om jezelf te haten? om metal te luisteren? om de hele dag achter je pc te zitten? om te dansen? om blij te zijn?

wie bepaald dat eigenlijk? wie bepaald wat goed is en wat slecht is? staat dat al miljoenen jaren vast of veranderd het steeds weer? bepalen anderen dat of bepaal jij het zelf?

je weet wat slecht is door alles wat anderen je zeggen en je opvoeding, maar wie begon er ooit mee? wie heeft leraren verteld wat goed en slecht is? wie heeft die mensen dat weer verteld? staat het in boeken? zijn die dingen te veranderen?

dit was een naar aanleiding van dingen van 'vroeger'
nu dat ik alles moet afsluiten vraag ik mij af of ik nou wel zo slecht ben als ik altijd dacht, ik vraag me af of er mensen bestaan die wel alles goed doen, ik vraag me af of ik ooit beter word dan wat ik was. wat ik was klinkt nu nog raar in mijn oren maar dat komt nog wel, mensen veranderen en ook ik verander. het enigste wat zeker is in dit leven is dat we geboren zijn en we weer dood gaan. de rest is gewoon iets wat niemand kan voorspellen.

mensen zeggen dat liegen slecht is maar over sinterklaas liegen is dat dan ook slecht? dat is toch ook een soort van liegen? ouders liegen vals nog wel eens meer, maar dan zeggen ze dat wij niet mogen liegen, is dat nou eerlijk? dat is toch niet rechtvaardig! hun mogen het wel en wij niet.. maar natuurlijk doen wij wel meer tegen de regels in...engel

liegen, waar is de grens tot hoever je kunt gaan?
22 jul 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van wormeneter
wormeneter, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende