Kersthapje*voor bij de koffie. stoofpeer tractatie
De afgelopen jaren probeer ik altijd iets leuks te verzinnen voor bij de koffie op 1ste kerstdag.
Dit was mijn creatie voor dit jaar.
Stoofpeer Bladerdeeg
Aangezien de het gezelschap gek was/is op mijn stoofperen had ik gekozen voor deze optie.
Om eerlijk te zijn waren de peren niet echt gestoofd op de traditionelen manier met kaneel en kruidnagel.
Ik had er deze keer voor gekozen om ze te stoven in Sangria (Spaanse wijn). Deze is zoet en geeft veel smaak af.
Natuurlijk kan je ook de variant in pot kopen maar zelfgemaakte smaken veel lekkerder en heel anders.
Het balderdeeg heb ik ingesneden en punten gevouwen en bovenop in het midden goed aangedrukt.
Met de bovenkant bestreken en daarna nog een klein beetje suiker er overheen gedaan daarna 30 min in de oven gedaan op 180 graden met dit als resultaat.
Mysterion, man, 40 jaar
Log in om een reactie te plaatsen.
vorige
volgende