Lange Frans en Baas B

"Ik wacht al zo lang, op een antwoord dat niemand kan geven.
Ik wacht al zo lang, maar tevergeefs, ik ga dood van het leven."

Bah, bah, bah. Wat een depressief nummer zeg. Kom op, hoor... Ik wacht al zo lang? Op wat dan? Hoe kan je nou wachten op een vraag, terwijl je de vraag niet eens weet. Of nog beter, hoe kan je wachten op iets waar je helemaal geen antwoord op krijgt?
Wie in Godsnaam vraagt zich af wanneer de dood arriveert, waarvoor je hier bent, hoe je hier bent en erger nog: Wat er allemaal met je gaat gebeuren.

Degenen die zich eigen een van deze vragen wel eens stellen: STOP DAAR ALSJEBLIEFT ONMIDDELIJK MEE! Wat maakt het uit hoe je hier op Aarde bent? Je bent er toch? Wat eerder uitmaakt is, nu je hier op Aarde bent, wat je met deze kans gaat doen.
Verbruik je je kans op een mooi leven, door crimineel te worden, te lui te zijn om te studeren en derest van het hele gezeik? Iedereen zegt: Leef dag bij dag, niemand heeft je morgen beloofd.
Nee, dat is zo. NIemand heeft je morgen beloofd. En misschien ga je morgen wel dood. Maar voor hetzelfde geldt over 10 jaar. Dan moet je toch iets hebben om op terug te vallen?

Mensen zijn tegenwoordig veelste streng voor zichzelf. Ze letten alleen maar op de fouten die ze maken, en hoe ze die moeten verbeteren. Terwijl dat helemaal niet moet. Je moet je fouten niet verbeteren. Je moet alleen inzien wat je fout was, en hoe je kan voorkomen die nog een keer te maken. Dat is nou LEREN VAN JE FOUTEN. Voorderest hoef je je helemaal niet bezig te houden met je fouten, maar juist met de goeie dingen die je allemaal gedaan hebt.

En levensvragen, die je elke dag weer tegenkomt, die je kan beter met rust laten. Je kan wel zo lang wachten op antwoorden die niemand kan geven, maar waar wacht je dan op? Sowieso, als je jezelf een vraag stelt, en vooral een levensvraag, is de enige die hem kan beantwoorden jijzelf. Mensen kunnen je helpen, maar eigen mening, ervaring en gevoel zeggen toch het meest. En wachten op iets is sowieso al nooit goed, je moet gewoon vergeten. Antwoorden kom je niet tegen in woorden, maar vooral in gebeurtenissen. Dat is de manier waarop je van het leven leert.

Dus, Lange Frans & Baas B, dit nummer is ECHT fout.
21 mei 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van DRAMA
DRAMA, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende