Levensenergie

1) Hoe krijgen we meer levensenergie. De formule voor meer levensenergie is: creëer een betere verbinding tussen geest en lichaam. In andere woorden: Uw aandacht en bewustzijn moet aanwezig zijn bij uw lichaam en bij de gevoelens in dat lichaam. De aandacht moet niet continu aanwezig zijn bij allerlei zaken buiten ons, die continu, bewust of onbewust onze aandacht opeisen. Het is niet eenvoudig om dit te leren. De gemakkelijkste manieren zijn cursussen of behandelingen door een therapeut. De cursussen moeten als doel hebben het lichaamsbewustzijn te vergroten. Bijvoorbeeld cursus massage, cursus bio-energetica, cursus Reiki, cursus Tai Chi enz. De behandelingen door een therapeut zijn eigenlijk de meeste oosterse geneeswijzen en daar van afgeleide behandelingen. Voorbeelden: massage behandelingen, behandeling volgens acupunctuur of traditionele Chinese geneeskunde, Ayurveda behandelingen, haptonomie, magnetiseren of Reiki, neuraaltherapie, bloesemtherapie enzovoorts



Hoe voorkomen we dat we levensenergie verliezen?

De belangrijkste oorzaak voor het verliezen van levensenergie is, dat onze gedachten en ons bewustzijn onvoldoende bij ons lichaam kunnen blijven, doordat ze naar allerlei gedachtepatronen, herinneringen, problemen, zorgen, verplichtingen, boosheid, haatgevoelens en lichamelijke pijnen worden getrokken.

De aanpak van het verlies van levensenergie is een andere denkwijze aanleren. Het moet een denkwijze zijn waarin we het leven zonder angst tegemoet gaan en accepteren zoals het komt. We zullen moeten leren van ons zelf en van onze medemensen te houden, zonder te oordelen of te veroordelen. Als we het leven accepteren zoals het komt is het niet meer nodig angstig te zijn. Als we van onze medemensen houden veroordelen we hun daden niet meer en is het gemakkelijk om te vergeven. Ons bewustzijn wordt op deze manier minder belast en meer vrij. Hierdoor kan het bewustzijn meer bij ons lichaam blijven waardoor onze levensenergie niet meer verloren gaat. U kunt deze denkwijze aanleren door deze regelmatig te bestuderen en vervolgens de nieuwe gedachtepatronen te gaan oefenen. Belangrijke hulpmiddelen daarbij zijn boeken en cursussen over dit onderwerp. In onze praktijk geven we consulten en cursussen waarbij we nastreven bovenstaande gedachtepatronen aan uw bewustzijn te presenteren.


Ohja, nu snap ik hem. Veel dingen herken ik. Ik ben nog veel bezig met mijn verleden. Dingen waar ik spijt van heb. Vooral het spijt. Ik ben ontzettend depresief geweest en ik heb zoveel mensen om me heen pijn gedaan. Ook al zeggen ze dat ik me er niet druk om moet maken, dat ik toen ziek was, het toen niet beter wist.. Het maakt niet uit. Ik heb het gevoel dat ik beter moest weten. Ik heb op het moment weinig levensenergie, ik heb nergens zin in en voel me down. Ik loop maar te draaien en kan mijn weg niet vinden. Ik hoop dat ik hem binnekort eens vindt.
16 jul 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Marigold
Marigold, vrouw, 18 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende