Mijn boek.. Jullie reactie graag!!

Zoals de meeste schrijvers komt het idee ineens in je op. Je schrijft het neer en denkt dat wordt wel wat.. Maar dat ik het wat vindt is wat anders dan of jullie het wat vinden.. heel graag een opbouwende reactie! ps let niet op spelfouten aub die moet ik er nog uitwerken.. Dit is slechts een deel van het boek uiteraard.vrolijk


Tja waar al ik beginnen? Ik had vannacht een droom, wéér een droom en ja de signalen zijn zo duidelijk maar niet echt makkelijk. Hier komt ie; Het was een beetje raar maar ik was op een dansfeest en ik was aan het dansen met Ryan (Ryan is by the way mijn man) toen we iemand ruzie hoorde maken. Ik ging kijken en daar was Luke! Hij had ruzie met Sil (een oud klasgenootje van mij) omdat ze allebei met mij wilde dansen. Toen ik zei dat ik altijd voor Luke zou kiezen nam hij me mee door een gang en naar buiten en kuste hij mij!! Hij wilde verder gaan en toen zei ik 'wacht!' Er stond iemand naar ons te kijken, toen we beiden naar hem keken liep hij naar binnen en toen… NIKS!!
Ineens droomde ik dat we mijn moeder haar winkel (die ze vroeger had in theeservies) leeg aan het halen waren en ik tegen mijn zus Caroline zei dat ik weg ging bij Ryan en dat ik met Luke verder zou gaan. Waarop mijn zus zei: ' maar hij heeft maar €30,- verder niks?'
En dat was het, toen werd ik wakker!

Ik ben trouwens Juliette la Mer geboren van Winckel. Inmiddels 30 jaar (!) en al 16 jaar een geheime liefde. Nou ja echt geheim is het niet en eigenlijk ook geen liefde.. Hij (Luke) is iemand die ik al 16 jaar ken en vanaf dag 1 ben ik verliefd op hem. En dat terwijl hij toen helemaal niks van vrouwen snapte.. Ik heb hem eens verteld dat ik 65 kilo woog bij mijn lengte van 1.76 en toen zei hij ' zo zwaar!' Jeetje wat schaamde ik me toen!
Maar goed hij was ook ontzettend leuk (en knap!) en we hebben elkaar leren kennen, ja inderdaad, op een dansschool! Vandaar dat mijn droom waarschijnlijk zo ging? Luke danste daar maar zijn danspartner was gestopt en ik kwam daar toevallig een keer mee met Caroline. De dansjuf vroeg of ik mee wilde dansen. Nou dat ging wat worden.. NOT! Ik had nog nooit van mijn leven gedanst, op wat peuter gym na misschien! Maar goed ik zat daar toch maar een beetje naar mijn zus te kijken dus waarom niet? (En het was een beginners les dat scheelde ook.) Nou en daar begon het! We hebben 3 seizoenen gedanst, op heel wat tenen gestapt en nog veel meer gelachen.
De laatste avond waren we absurd aanhankelijk naar elkaar.. We wisten allebei wat we wilden.. We wilden die kus! Net voordat we naar huis gingen stonden we beneden bij de trap, we wisten niet wat we moesten zeggen en keken elkaar een beetje verlegen aan.. 'Nou ja wat heb ik nou!' dacht ik nog. Ik had wel vaker gezoend! We stonden voor me gevoel echt 10 minuten tegenover elkaar en niemand deed wat.. Luke zei ' ik moet gaan', 'ja' voegde ik er lachend aan toe. Hij kwam dichterbij, nog dichterbij, ik voelde zijn warmte en hij kuste me.. Op mijn wang. Hmmz is dit het nou? Luke zei gedag en liep naar buiten. Ik liep met hem mee, hij stak over en opende zijn auto. Hij keek me aan en lachte en ik riep 'Luke!' maar het was te zacht en lukt ging zitten in zijn auto.. Hij reed weg en dat was het, dat was óns moment en ik heb de kans niet gegrepen..
En sindsdien heb ik er spijt van. We hebben nog een hele tijd nachtelijke gesprekken gehad, (en nee niet op de manier die jullie denken) we konden uren praten! Maar op een gegeven moment vond mijn vriend destijds (man tegenwoordig) het natuurlijk helemaal niet leuk en hebben we besloten om verder te gaan met ons leven..
Zo nu en dan een email naar elkaar over hoe het ging met elk ander maar elke keer kwamen bij ons de gevoelens weer omhoog en we waren inmiddels allebei in een relatie, waarnaar we dus maar weer het contact verbroken en nou goed je snapt het punt..

Maar nu heeft hij me toegevoegd op Facebook! Hij dacht aan me.. Weer.. 16 jaar verder en nog stééds denkt ie aan mij (en ik aan hem).
En nu ben ik dus in dubio. Ik ben al bijna net zo lang met mijn man samen als dat ik Luke leuk vind máár zou ik het ook 16 jaar met Luke hebben uitgehouden? Heb ik toen de juiste keuze genomen? Is Ryan de ware? Of Luke?!
Heb je in je leven maar 1 deksel die écht past? of misschien wel 2? En wat als je er 2 hebt?! Dan hebben mijn 2 deksels ook 2 potjes!! Goed je snapt mijn dubio..





Zo eerst dit stuk maar knipoog
Ik ben benieuwd!
29 okt 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van me312
me312, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende